Numan Kurtulmuş’tan teğmenler açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kurtulmuş kahvaltıda, hem Türkiye’nin iç siyasi gündemini hem de dünya politikasını değerlendirdi.

Kurtulmuş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin törenine ilişkin başlatılan soruşturmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen teğmenlere ilişkin konuştu. Kurtulmuş, “Teğmenlere ceza bir disiplin meselesidir, verenlerin takdiridir” dedi.

“ERKEN SEÇİMİN ŞARTLARI YOK”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısını yanıtlayan Kurtulmuş, “Erken seçimin şartları yok” dedi ve seçimle ilgili tartışmaların gündem dışı olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, yeni bir anayasa talebinin genel bir beklenti olduğunu belirterek, ilk dört maddeyle ilgili tartışmaların gereksiz olduğunun altını çizerek, zaman kaybı olduğunu söyledi. Yeni anayasa üzerinde dört başlıkta yeniden ele alınması gereken konuları sıraladı: Sistemle ilgili yetki-denetim mekanizmaları, yargı bağımsızlığı, yargı güvencesi, Meclis’in görev ve yetkileri, hak ve özgürlükler.

“CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKMALI”
Kartalkaya kayak merkezinde bulunan Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin de yaralandığı yangın faciasına da değinen TBMM Başkanı, “Bolu yangını konusunda cezasızlık algısı bir an evvel ortadan kalkmalı” dedi.

Kurtulmuş ayrıca, “Sokak çağrılarını yanlış bulurum. Yargı kararlarının düzeltileceği yer yine yargı kararlarıdır. Demokraside çözümün yolu sokak değildir” dedi.

Related Posts

Azerbaycanlı federasyon başkanına bıçaklı saldırı: 6 kişi tutuklandı

Antalya’nın Kemer ilçesinde, Azerbaycan Muaythai Federasyon Başkanı Araz Musayev’in (48) bıçaklı saldırıda yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Olay, güvenlik kameralarına yansırken, şüphelilerin kaçış planı ve kılık değiştirme çabaları dikkat çekti.

İki yengesini köylülere destek oldu diye öldürmüş!

Iğdır’ın Aralık ilçesinde yengeleri Hatun (59) ve Elmas Çakmakcı’yı (52) öldüren Mehmet Çakmakcı’nın (73), ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde, köy yolunu kullanması nedeniyle yaşanan tartışmada yengelerinin köylülerden yana tavır aldığını anlatan Çakmakcı, “Elmas ve Hatun Çakmakcı’ya öfkeliydim. Bana karşı olan köy halkının yanlarına gitmemelerini istiyordum” dedi.

Bakan Bayraktar: Gabar Dağı’ndaki petrol üretiminden 2 milyar dolar kasamıza para geliyor

Bakan Bayraktar: Gabar Dağı’ndaki petrol üretiminden 2 milyar dolar kasamıza para geliyor

DEM Parti’den ‘Gezi’ mesajları

DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Gezi eylemlerinin yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayımladı.

SAFE iş birliğini derinleştirecek: Avrupa savunmasında Türkiye de rol alacak

Avrupa’nın savunma stratejilerine finansman sağlayacak mekanizması SAFE’in Türkiye ile ortaklığa uygun düzenlenmesi, Baykar-Leonardo iş birliği gibi yeni birlikteliklere açık kapı bıraktı. Yunanistan’ın lobi faaliyetlerine rağmen Avrupa Türkiye’yi yanında görmek isterken, uzmanlar, “Türkiyesiz Avrupa güvenliği çabaları dar görüşlülük” yorumunu yaptı.

Cuma namazı kıldı, kendisini uyaran muhtarı bıçakladı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde minibüs şoförü C.D., cami avlusunda araç yıkamaması konusunda uyarıda bulunan mahalle muhtarı Mustafa Kemal Dönmez’i bıçaklayarak yaraladı. Muhtar hastaneye kaldırılırken, saldırgan kaçtı.