Nesli tükendi sanılıyordu: 110 yıl sonra görüldü

Güney Amerika’nın en büyük kara memelisi olan tapir, Brezilya’da tam 110 yıl sonra yeniden görüntülendi. Uzmanları heyecanlandıran bu gelişme, koruma çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Brezilya’daki Cunhambebe Eyalet Parkı’na yerleştirilen gizli kameralar sayesinde neslinin tükendiği düşünülen Güney Amerika tapirinden tam üç tane görüntülendi.

SON GÖRÜLME TARİHİ 1914’TÜ

Bu nadir otçul türü, en son 1914 yılında görülmüştü. INEA, toplam 108 fotoğraf ve video kaydıyla tapirlerin varlığını doğruladı.

Ağırlıkları 150 ila 250 kg arasında değişen Güney Amerika tapirleri, ortalama 1.8 metre uzunluğu sahip. Geceleri beslenen bu hayvanlar, gündüzleri ormanın serin alanlarında saklanırlar. Tehdit altında kaldıklarında suya kaçarak jaguar, puma ve anakondalardan korunurlar. Ön ayaklarında dört, arka ayaklarında üç parmak bulunur. Bu sayede çamurlu arazilerde kolayca hareket edebilirler.

Related Posts

İzmir Milletvekili Kâya Ösen: AKP elini yine halkın cebine attı

İzmir Milletvekili Kâya Ösen: AKP elini yine halkın cebine attı

Katliam gibi kaza! 11 öğretmen hayatını kaybetti

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde inşaat malzemeleri taşıyan bir kamyonun, Kalijambe köyünde seyreden minibüse çarptığı belirtildi. Polis, minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Eşi Merve’nin Icardi’ye yazdığı mesajı görünce Fenerbahçeli Kadir evi terk etti

Televizyon programına katılan evli bir çiftin arasına tuttukları futbol kulüpleri girdi.

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya tepki: ‘Büyük fiyasko’

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sezen Aksu’nun 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar karşılığında satmasına tepki gösteri. Demirtaş, anlaşmanın yetersiz olduğunu savunarak “Son derece düşük bir fiyat. Sezen Aksu bunun çok daha ötesinde bir sanatçı. Danışmanlığını kim yaptı ise büyük fiyasko” ifadelerini kullandı.

Avcılar D-100’de makaslı tehlike: Trafiği birbirine kattı

Avcılar D-100 Karayolu’nda tehlikeli hareketler yaparak yolda ilerleyen sürücü başka bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Yol boyunca hızla şerit değiştiren sürücü hem sürücülerin hayatını hem de trafik güvenliğini tehlikeye attı.

Bakan Kurum başkanlığında İstanbul’da kentsel dönüşüm zirvesi: Belediyelere ortak mücadele çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan ve 39 ilçenin belediye başkanlarının davet edildiği, İstanbul Valiliği’nde yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde belediyelere ortak mücadele çağrısı yapacak.