Yenilenmiş cep telefonlarına ilgi artıyor!

Sürdürülebilir bir alternatif olarak öne çıkan yenilenmiş cihazlara talep tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de günden güne artıyor. Bu değişimin Türkiye’deki önde gelenlerinden biri olan MediaMarkt Türkiye, yenilenmiş cihaz hizmetiyle kullanılmış akıllı telefonları yenileyerek yeniden piyasaya sunuyor ve döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

MediaMarkt Türkiye’nin sürdürülebilir ürün yaşam döngüsü stratejisi; ürün kiralama, eskisini getir yenisini götür, onarım ve yenilenmiş ürünler olmak üzere dört bacaktan oluşuyor. Sürdürülebilir ürünleri tüketiciyle buluşturarak kullanım ömrünü uzatan MediaMarkt Türkiye, bugüne dek 100 binin üzerinde kullanılmış cihazı geri alarak 25 binin üzerinde yenilenmiş cihazı yeniden tüketicilerle buluşturdu.

SERTİFİKALI OLARAK TÜKETİCİLERE SUNULUYOR

Yenilenmiş telefonlar, önceki sahibinden alınarak yetkili Yenileme Merkezleri tarafından yenileniyor. Performansı etkileyen sorunlar tespit edilerek, düzeltiliyor. Gerektiği takdirde bazı parçalar orijinal veya eşdeğer parçalar ile değiştiriliyor. Daha sonra cihaz fabrika ayarlarına döndürülerek tekrar kullanıma sunuluyor. MediaMarkt’ın Türkiye’deki 70 mağazası ve web sitesinde satışa sunulan yenilenmiş telefonlar, “Mükemmel” (G1) ve “Çok İyi” (G2) statüleriyle sertifikalandırılıyor. Telefonlar tüketicilere de geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiş kutularla sunuluyor. Bu hizmet, MediaMarkt’ın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında ilk kez Türkiye’de hayata geçirilmesiyle öne çıkıyor.

Yenilenmiş cep telefonları; altın, gümüş, bakır gibi metallere olan talebin ve bu sayede de bu tür madencilik faaliyetlerinin çevreye olumsuz etkisinin azalmasına da katkı sunuyor. MediaMarkt Türkiye tarafından tüm yenilenmiş telefonlar 1 yıl garanti ile tüketicilere sunuluyor.

Related Posts

Ankaralılara metro müjdesi! Projenin ayrıntılar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Ankara ile Şam arasında hava köprüsü kuruldu: İlk uçuş gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na ilk uçuşun gerçekleştiğini bildirdi. Uraloğlu yaptığı açıklamada “Ankara-Şam hattında pazartesi, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı direkt seferler olacak” ifadelerini kullandı.

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, mayısta TÜFE bazında 1,19 puan azalarak 69,97’ye geriledi.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 4 asgari ücreti aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Elektronik haberleşmeye 94,1 milyar TL yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik haberleşme şirketlerinin sektöre yaptığı yatırımın 2023 yılına göre yüzde 80 artışla 94,1 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, fiber abone sayısının 8,1 milyona; 4,5G abone sayısının ise 87,6 milyona ulaştığını kaydetti.

Sürdürülebilir çözümler Gana’da ödül getirdi

Depo raf sistemleri sektörünün  firmaları arasında yüzde 100 Türk sermayesiyle 1980 yılında kurulan Akdenizrack, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ghana CEO Summit organizasyonunda “Yılın Yenilikçi Sanayi Markası” ödülüne layık görüldü.