İklim Kanun teklifiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

İklim Kanunu Teklifi ve Gerçekler

ANKARA (İGFA) – TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

Sosyal medyada yayılan İklim Kanunu teklifiyle ilgili iddialara açıklık getiren Merkez, kanunla ilgili doğru olmayan bilgilerin düzeltilmesi için açıklamalarda bulundu.

Karbon ayak iziyle özgürlüklerin kısıtlanacağı iddiasının doğru olmadığını vurgulayan İletişim Başkanlığı, karbon ayak izi azaltımının sadece üretim yapan kuruluşlar için öngörüldüğünü ve bireylerin anayasal haklarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Karbon vergisi alınacağı iddiasının asılsız olduğunu belirten Başkanlık, kanunda karbon vergisine dair herhangi bir hükmün bulunmadığını, Emisyon Ticaret Sistemi’nin yalnızca enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığını ve bireylerle doğrudan ilgisinin olmadığını açıkladı. Tarım ve hayvancılığın yasaklanacağı, ürünlere el konulacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Başkanlık, kanunun tarımı, hayvancılığı ve doğal kaynakları korumayı, su ve gıda arz güvenliğini sağlamayı hedeflediğini ve iddia edilen yasaklarla ilgili herhangi bir düzenleme olmadığını belirtti.

Ayrıca Paris Anlaşması ile tarım alanlarına el konulacağı iddiasının da yanlış olduğunu belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türkiye, 2021 yılında Paris Anlaşması’nı kendi koşullarını dikkate alarak onayladı. Anlaşmanın iç hukukta kanun hükmünde olduğunu ve herhangi bir kısıtlayıcı uygulama getirmediğini ve getirmeyeceğini” ifade etti.

Merkezin yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltıcı iddialara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Tatil yolunda eşini unuttu: 300 kilometre sonra fark edip geri döndü

Paris’ten eşiyle birlikte tatil için yola çıkan adam, akıllara durgunluk veren bir ‘unutkanlığa’ imza attı. Mola yerinde ‘eşini unutan’ adam, kadının yokluğunu tam 300 kilometre yani yaklaşık İstanbul-Çanakkale arası bir mesafeden sonra fark etti…

548 subay ve astsubay öğrenci adayı alınacak! İşte başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesine 225 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 283 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı alımı: Başvurular 7 Temmuz’dan itibaren başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alımı yapılacak. 7 Temmuz’da başlayan başvuru sürecinde son tarih 27 Temmuz olacak.

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

AKP’li vekil erken seçim için yeşil ışık yaktı

Bozdağ, “Bugün, sandığı getir, diye meydan okuyan Sayın Özel, umarım o gün sandığın gelmesine, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olabileceği korkusuyla engel olmaya kalkışmaz.” yorumunu yaptı.

Pakistan’da çöken binada ölü sayısı 16’ya çıktı

Pakistan’ın Karaçi kentinde çöken 5 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.