Bayraktar TB3’ten önemli başarı: TCG Anadolu gemisine iniş-kalkış yaptı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Kalkış ve İniş Yapabilen İlk İnsansız Hava Aracı Olarak Tarihe Geçiyor

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk insansız hava aracı olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Deniz ufkuna alıştı bir kere…” notuyla paylaştığı test görüntülerini merakla bekleyenlerle paylaştı.

Testler Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar TB3, dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. “Kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testlerine” başarıyla devam eden Bayraktar TB3, havacılık alanında çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İlk gemi testlerini Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştiren TCG Anadolu’dan başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, planlamalar doğrultusunda yeni test faaliyetlerini sürdürüyor. Saros Körfezi’nde 4 gün boyunca devam eden “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testleri” ise sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Toplamda 24 sorti gerçekleştiren Bayraktar TB3, başarı çıtasını her seferinde yükseltiyor.

4. Prototip İlk Kez Testlere Katıldı

Testler kapsamında 4. prototip olan Bayraktar TB3 PT-4, bugün testlere ilk kez katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA’nın bulunduğu görüldü.

Baykar Proje Ekibi, testlerde gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde başarıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, testleri köprü üstü ve yer kontrol istasyonlarından yakından takip ediyor. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 1030 saate ulaşırken, katlanabilen kanat yapısı ve diğer kabiliyetleri ile sınıfının lider insansız hava aracı olma yolunda ilerliyor. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirerek Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlayacak.

Related Posts

Tatil yolunda eşini unuttu: 300 kilometre sonra fark edip geri döndü

Paris’ten eşiyle birlikte tatil için yola çıkan adam, akıllara durgunluk veren bir ‘unutkanlığa’ imza attı. Mola yerinde ‘eşini unutan’ adam, kadının yokluğunu tam 300 kilometre yani yaklaşık İstanbul-Çanakkale arası bir mesafeden sonra fark etti…

548 subay ve astsubay öğrenci adayı alınacak! İşte başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesine 225 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 283 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı alımı: Başvurular 7 Temmuz’dan itibaren başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alımı yapılacak. 7 Temmuz’da başlayan başvuru sürecinde son tarih 27 Temmuz olacak.

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

AKP’li vekil erken seçim için yeşil ışık yaktı

Bozdağ, “Bugün, sandığı getir, diye meydan okuyan Sayın Özel, umarım o gün sandığın gelmesine, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olabileceği korkusuyla engel olmaya kalkışmaz.” yorumunu yaptı.

Pakistan’da çöken binada ölü sayısı 16’ya çıktı

Pakistan’ın Karaçi kentinde çöken 5 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.