Almanya’da polis siyah genci vurarak öldürdü

Almanya’da Siyah Bir Gencin Polis Tarafından Öldürülmesi Protesto Edildi

Almanya’nın kuzeybatısındaki Oldenburg kentinde 21 yaşındaki siyah bir erkeğin bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmesi olayı büyük tepki topladı. Polis memuru olayın ardından görevden uzaklaştırılırken, insan hakları savunucuları bağımsız bir soruşturma talep etti.

The Guardian gazetesinin haberine göre, 27 yaşındaki polis memuru, sabah erken saatlerde yaşanan olayla ilgili cinayet soruşturması devam ederken görevden alındı. Polise ırkçılık suçlaması yöneltilirken, polisin bir gece kulübünde yaşanan kavganın ardından siyah genci sırtından vurarak öldürdüğü belirtildi. Ölen gencin ismi veri koruma yasaları gereği açıklanmadı, ancak basında ve protestolarda adının Lorenz A. olduğu belirtildi.

POLİSTEN BİBER GAZI VE BIÇAK İDDİASI

Polisin açıklamasına göre, Almanya vatandaşı olan genç, kendisini gece kulübüne almak istemeyen güvenlik görevlilerine biber gazı sıktı ve dört kişiyi yaraladı. Aynı zamanda kaçarken başkalarını bıçakla tehdit ettiği iddia edildi. Polis, gencin peşinden giderek tekrar biber gazı kullandığını ve 27 yaşındaki polis memuruna “tehditkar bir şekilde” yaklaştığını iddia etti. Polis memuru, bu nedenle ateş etti.

Eyalet İçişleri Bakanı Daniela Behrens, otopsi sonuçlarının ciddi soruları gündeme getirdiğini belirterek, soruşturmanın detaylı olarak yürütülmesi gerektiğini vurguladı. GdP polis sendikasının eyalet başkanı Kevin Komolka ise ırkçılık suçlamalarına karşı çıkarak, polisin halk arasında olumsuz bir imajla anılmasına karşı uyardı.

“POLİSLERİN VÜCUT KAMERALARI KAPALIYDI”

Savcılar güvenlik kamerası görüntüleri ve ses kayıtlarını incelediğinde, gencin polisi bıçakla tehdit ettiğine dair herhangi bir kanıt bulamadı. İddialara göre, polislerin vücut kameralarının olay esnasında kapalı olduğu belirtildi. Oldenburg’daki hak örgütleri, olayın ardından düzenledikleri protesto gösterisiyle adaletin sağlanmasını talep etti.

Related Posts

Pakistan’da çöken binada ölü sayısı 16’ya çıktı

Pakistan’ın Karaçi kentinde çöken 5 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Hamas’tan ateşkese yanıt ‘olumlu’

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor

Bütün şehir bu olayı konuşuyor: Tarikat imamlarının diploması sahte çıktı

Konya’da diplomaları sahte olduğu belirlenen 4 imam tutuklandı. İmamların İsmailağa Cemaati üyesi olduğu ve yıllardır sahte diplomayla görev yaptıkları iddia edildi.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.