Vucic fenalaştı ABD programı iptal edildi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD ziyaretini erken sonlandırmak zorunda kaldı. Mar-a-Lago malikanesinde Başkan Donald Trump ile yapmayı planladığı görüşme de dahil olmak üzere tüm önemli programlarını iptal eden Vucic, Florida’da fenalaşarak Belgrad’a döndü. Sağlık durumu stabil olan Vucic, Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi altında.

Sırbistan Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık İdaresi Başkanı Kardiyolog Dragan Dincic, Vucic’in sağlık durumunun memnuniyet verici olduğunu ancak birkaç gün boyunca normal aktivitelere dönmesinin beklenemeyeceğini açıkladı. Dincic, Cumhurbaşkanının ABD’deyken göğsünde şiddetli bir ağrı hissettiğini belirtirken, son 10 yılda üç kez yüksek tansiyona bağlı rahatsızlıklar geçirdiğini ancak hiçbirisinin şu anki kadar ciddi olmadığını vurguladı.

Vucic’in ABD ziyareti sırasında eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ve ABD’deki Sırp iş insanlarıyla görüşmeler yaptığı biliniyor. Vucic, gelecekte Cumhuriyetçi Parti liderleri ve Başkan Trump ile de görüşme planı yapıyordu.

Komplo teorilerine yol açan başka bir olay da Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun Moskova’daki 9 Mayıs Zafer Günü törenlerine katılamayacak durumda olmasıdır. Avrupa Birliği liderlerinin uyarılarına rağmen 9 Mayıs’ta Moskova’da olacağını açıklayan Fico da rahatsızlanarak 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılamadı. Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakın isimlerden bir siyaset bilimci, Slovakya ve Sırbistan liderlerinin Batı ülkeleri tarafından tehdit edilmiş olabileceğini iddia etti.

Related Posts

Müsavat Dervişoğlu’ndan, Alparslan Türkeş’in kabrinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kabrinde yaşanan olaylara ilişkin, “Bu saygısızlığı ve sorumlularını kınıyorum. Böyle bir işe alet olanları da onları talimatlandıranları da kınıyor ve telin ediyorum.” dedi.

2 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Şırnak ve Siirt için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Özgür Çelik’ten Özel’e saldırıya tepki: Yapanın da yaptıranın da iki elimiz yakasında

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziksel saldırıyı kınayarak, “Bu alçaklığı yapanın da yaptıranın da iki elimiz yakasında olacak” dedi.

Şanlıurfa’da traktörün altında kalan 2 çocuk annesi öldü

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde devrilen traktörün altında kalan 2 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti.

‘Özgür Özel’e yumruk atan saldırganın kimliği belli oldu’

Sırrı Süreyya Önder için AKM’deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören çıkışı yumruklu saldırıya uğradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel’e saldıran şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan, Özel’e saldıran şahsın kimliğinin belli olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye tepki: İşi polisin üzerine otobüs sürmeye kadar vardırdılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) otobüsünün polislerin üzerine sürülmesi olayına sert sözlerle tepki gösterdi. Erdoğan, kentsel dönüşüme ilişkin de mesajlar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir