Yerli KAM 2026’da ameliyatta

Yerli Kalp-Akciğer Makinesi Türkiye İçin Stratejik Önem Taşıyor

Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltma ve yüksek katma değerli ihracat hedefleri açısından stratejik önem taşıyan yerli kalp-akciğer makinesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) ile ASELSAN iş birliğiyle geliştirildi. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin açık kalp ameliyatlarında kullanılması için geliştirildiğini belirterek, iş birliği sürecini detaylarıyla anlattı.

Testlerde Üstün Performans Gösterdi

TÜSEB Başkanı Kervan, Bilkent Şehir Hastanesi’nde yapılan laboratuvar çalışmalarında, ASELSAN ile geliştirilen kalp-akciğer makinesinin diğer cihazlardan daha iyi çıktığını söyledi. Makine, tasarımı ve teknolojisiyle ödüller kazanarak dikkat çekti. Hayvan deneylerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından artık klinik çalışmalara geçileceğini belirten Kervan, makinenin sağlık sisteminde vazgeçilmez bir rol oynayacağını vurguladı.

Elektriksiz de Çalışabilecek

Kervan, Türkiye’de bulunan kalp cerrahisi merkezlerinin bu tür cihazlara bağımlı olduğunu ifade ederek, ASELSAN ile geliştirilen kalp-akciğer makinesinin 2026 yılından itibaren Türkiye’deki hastanelerde kullanılması hedefini belirlediklerini söyledi. Makinenin elektrik kesintilerine karşı da çalışabilecek şekilde tasarlandığını belirten Kervan, dijitalleşme ve minimal hata prensipleriyle sürekli olarak geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Küresel Pazarda Türkiye İmzası

Kervan, dünyada sadece birkaç ülkenin üretebildiği kalp-akciğer makineleri konusunda ASELSAN ile elde ettikleri başarının büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye’de geliştirilen ve hiçbir dış destek alınmadan tasarlanan makinenin uluslararası alanda tanıtımına başlandığını ve ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirdi. Cihazın sektöre büyük ekonomik katkı sağlayacağını ifade eden Kervan, Türkiye’nin küresel pazarda büyük bir gelir potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir