Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık Kanseri ve Belirtileri: Prof.Dr. Mete Güngör’den Uyarılar

Yumurtalık kanseri, özellikleri ve belirtileri hakkında bilgi almak önemlidir. Prof.Dr. Mete Güngör, yumurtalık kanserinin yaş ilerledikçe daha sık görüldüğünü belirtiyor.

Yumurtalık Kanseri Görülme Sıklığı Artıyor

Yumurtalık kanseri genellikle sinsice ilerler ve tanısı genellikle ileri evrede konulur. Son yıllarda yumurtalık kanserinin yaygınlaştığını belirten Prof. Dr. Mete Güngör, her yaşta görülebileceğini ancak gençlerde de sık görüldüğünü ifade ediyor. Yumurtalık kanserinin etkili bir tarama yöntemi bulunmadığı için düzenli muayenenin önemli olduğunu vurguluyor.

8 Mayıs Dünya Yumurtalık (Over) Kanseri Farkındalık Günü’nde yaptığı açıklamada Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmeyen belirtilere dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu.

Yumurtalık Kanseri Başka Hastalıkları Taklit Edebiliyor!

Ülkemizde sık görülen kadın kanserlerinden biri olan yumurtalık kanseri genellikle menopoz sonrası ortaya çıkar. Genetik nedenlerle oluşan yumurtalık kanserinin yüzde 15-20’sinin genetik olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, meme, yumurtalık ve rahim içi kanseri öyküsü olan kadınların risk altında olduğunu söylüyor.

Erken dönemde belirti vermeyen yumurtalık kanserinin ileri evrede teşhis edildiğini, belirtilerin ortaya çıkması durumunda kadın doğum uzmanına başvurmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Mete Güngör, toplumsal farkındalığın yeterli seviyede olmadığını belirtiyor.

İhmale Gelmez 9 Önemli Belirti

Yumurtalık kanserinin belirtileri diğer hastalıkları taklit edebileceği için şikayetlerin ortaya çıkması durumunda kadın doğum uzmanına başvurulması gerektiğini vurguluyor. Bel, karın veya kasık ağrısı, karında şişlik, gaz, halsizlik, sık idrara çıkma veya idrar zorluğu, kabızlık, bağırsak hareketlerinde değişiklik ve anormal kanama gibi şikayetlerin üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Bu Etkenler Riski Artırıyor!

Yılda bir kez jinekolojik muayene olmanın ve jinekolojik şikayetler olduğunda hemen hekime başvurmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Güngör, yumurtalık kanserinin ölümcül bir kanser olduğunu ve genellikle ileri evrelerde teşhis edildiğini ifade ediyor.

Yumurtalık kanserine zemin hazırlayan etkenler arasında hiç doğum yapmamış olmak, erken yaşta adet görmek, geç menopoza girmek, endometriozis, sigara, sağlıksız beslenme, alkol ve aşırı kilo gibi faktörler bulunuyor. Sağlıklı yaşam tarzı benimseyerek risk faktörlerini azaltmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Araştırma: Her gün kahve tüketmek yaşlanmayı yavaşlatıyor

Araştırma: Her gün kahve tüketmek yaşlanmayı yavaşlatıyor

Pilav yerken pişman olmayın! İşte diyetisyen onaylı pirinç türü

Dengeli beslenmenin ipuçları arasında yer alan basmati pirinci, düşük glisemik indeksi ve hafif yapısıyla öne çıkıyor. Diyetisyen Emine Uluçay, basmati pirincin sağlık açısından neden tercih edilmesi gerektiğini anlattı.

Bel ve sırt ağrınızın altında yatan gizli tehlike

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Kaya, 40 dereceyi geçen skolyoz vakalarının yalnızca estetik değil, aynı zamanda solunum fonksiyonları ve iç organ sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erken teşhis ve gerektiğinde cerrahi müdahale, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.

Güneşli günler göz sağlığı açısından bazı riskleri beraberinde getiriyor: Çocuklarda önlem alın

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülşah Tezcan, UV korumalı gözlük ve şapka kullanımının yaz aylarında göz sağlığı için kritik olduğunu vurguladı.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli