Zelenski Trump ile görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu

Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile iki kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Zelenski, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aramadan önce Trump’la iletişime geçtiğini belirten Zelenski, daha sonra Avrupalı liderlerle birlikte tekrar ABD Başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı.

Zelenski açıklamasında, “Bu kritik bir an. Şimdi dünya, liderlerinin ateşkesi güvence altına alıp kalıcı bir barışı sağlayıp sağlayamayacağını görebilir” ifadesini kullandı.

İki görüşmede de Trump’a Ukrayna’nın koşulsuz bir ateşkese hazır olduğunu teyit ettiğini vurgulayan Zelenski, Rusya’nın saldırıları durdurmaması halinde yeni yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti.

Savaşı sonlandırmak için Rusya ile direkt olarak müzakereye açık olduklarını yineleyen Zelenski, şu sözleri kullandı:

“Ayrıca Ukrayna’nın Rusya ile herhangi bir formatta doğrudan müzakerelere hazır olduğunu yineledim. Türkiye, Vatikan, İsviçre gibi tüm potansiyel yerleri (müzakereler için) değerlendiriyoruz.”

Avrupa ve ABD’nin bu görüşmelere dahil olması gerektiğini vurgulayan Zelenski, ABD’nin müzakerelerden çekilmemesinin önemli olduğunu belirtti.

Rusya’nın savaşı sürdürmesi, esir değişimini reddetmesi ve “gerçekçi olmayan taleplerde bulunması” durumunda ABD ve Avrupa’nın yaptırımlarla baskı yapması gerektiğini ifade eden Zelenski, ekledi.

Related Posts

‘Fesih’ sonrası DEM Parti’den CHP’ye ilk ziyaret

Terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından siyasi temaslarını yoğunlaştıran DEM Parti, bu kapsamda çeşitli parti liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın öncülük ettiği heyet, bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşme, DEM Parti’nin başlattığı siyasi diyalog sürecinin bir parçası olarak gerçekleşti.

Siyonist aşığı Fatih Altaylı Linet’i protesto edenlere ‘it sürüsü’ dedi

İsrail’in Gazze’de soykırıma başladığında ‘Hamas katildir’ paylaşımı yapan, temel askerlik görevini İsrail’de yaptığı ortaya çıkan Yahudi şarkıcı Linet’in Maslak’ta konser vermesi Filistin destekçileri tarafından protesto edildi. Siyonist aşığı Fatih Altaylı ise Linet’in protesto edilmesine skandal sözlerle tepki gösterdi. Altaylı, Linet’i protesto etmek için konser alanının önüne giden vatandaşlara ‘it sürüsü’ dedi.

İsyancılar baskın düzenledi! 6 asker hayatını kaybetti

Ulusal basındaki haberlere göre, Ituri eyaletinin Djugu bölgesine bağlı Lidda kasabasında devriye gezen askeri araca “Kongo’nun Kalkınması İttifakı” (CODECO) adlı isyancı grup üyeleri silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda, 6 askerin yaşamını yitirdiği …

TBMM’de bu hafta… RTÜK ve HSK üyeliklerine seçim yapılacak

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta RTÜK için AKP, CHP ve İYİ Parti kontenjanlarından 1’er üye, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) için de toplam 5 üye seçilecek.

DEM Parti’den İmralı görüşmesi sonrası açıklama

İmralı Heyetinden açıklama geldi. DEM Parti terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın mesajını paylaştı.

Tanju Özcan’dan otel yangını açıklaması! 2 bakanlığa işaret etti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin, “‘Sorumluluğunu yerine getirmeyen Turizm Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle ilgili neden hala dava açılmıyor?’ diye soruyorum” ifadesini kullandı.