Pezeşkiyan yasayı onayladı: UAEA’nın santral erişimi kesildi

İran, UAEA Müfettişlerine Erişimi Engelledi

İran, yeni aldığı kararla ülkeye hiçbir UAEA denetçisinin girişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Ayrıca, ajansa nükleer faaliyetlerle ilgili herhangi bir rapor sunulmasının tamamen yasaklandığını açıkladı. Bu kararın arkasında, ABD ve İsrail’in ülkedeki nükleer santrallara yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmaları yatıyor. Bu durum, UAEA Başkanı Rafael Grossi’nin ülkeye girişine engel olunmasına neden oldu.

Müfettişlerin Erişimi Engelleniyor

UAEA yetkilileri, ülkedeki müfettişlere yönelik herhangi bir tehdit olmadığını belirtirken, ancak santrallara girişlerinin engellendiğini bildirdi. İran’ın bu adımı, ABD ve İsrail’in ülkedeki saldırılarının ardından yaşanan gerilimin sönümlenmesi sürecinde kritik bir rol oynuyor. Bu durum ayrıca, İran’ın uranyumu yüzde 60 oranında zenginleştirmesinin ardından uluslararası toplumda oluşan soru işaretlerini ve İran’ın nükleer programının şeffaflığına yönelik endişeleri artırıyor.

İran’ın aldığı bu karar, tesislerin Birleşmiş Milletler denetimine kapalı olacağı anlamına geliyor. Bu durum ise uluslararası camiada tepkilere neden olurken, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, İran’ın sorumluluklarından kaçtığını savunarak 2015 öncesindeki BM yaptırımlarının uygulanmasını talep etti.

Pentagon: İran’ın Nükleer Programı Geriledi

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin Fordo nükleer tesisine düzenlediği saldırının tesis üzerinde ciddi ve ağır hasarlar bıraktığını belirtti. Bu saldırının ardından Pentagon, İran’ın nükleer programının 1-2 yıl gerilediğini öne sürdü. Daha önce raporlanan bilgilere göre, İran’ın nükleer tesislerinin temel bileşenlerinde herhangi bir zarar olmadığı iddia edilmişti.

Related Posts

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.

Avam Kamarası’nda kriz çıktı: Maliye Bakanı gözyaşlarına boğuldu

Avam Kamarası’nda kriz çıktı: Maliye Bakanı gözyaşlarına boğuldu

Ne Roma ne Paris: Avrupa’nın parlayan ama hala keşfedilmemiş şehri

Avrupa’da turist yoğunluğundan uzak, ekonomik ve güvenli bir destinasyon arayanlar için Slovenya’nın başkenti Ljubljana öne çıkıyor. Seyahat uzmanlarına göre şehir, temizliği, mimarisi ve doğayla iç içe yapısıyla kıtanın en az değer verilen rotalarından biri…

Fahrettin Altun’dan kendisini tehdit eden CHP’li Başarır’a: Ucuz polemikler peşinde

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u tehdit edip, “Öyle bir gün gelecek ki Fahrettin Altun da tarafsız mahkemelerde yargılanacaktır” ifadelerini kullandı. Başarır’ın kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt veren Altun, “Başarır, devlet ciddiyetini ve kamu kurumlarını hedef alan ucuz polemikler peşindedir. Yargıya tehditler savurmak, hakaretle ve iftirayla kurumlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışmak, milletin takdirine bırakılacak bir acziyet göstergesidir” dedi.

Boğaz’da halı sahaya rekor fiyat

Tarabya Spor Kulübü tarafından kullanılan Sarıyer’in Tarabya mahallesinde bulunan arsa, 458 milyon 401 bin 400 liraya ihaleye çıkarıldı.

LeMan dergisi soruşturmasında tutuklama talebi

LeMan dergisi soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama talep edildi.