Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’nın Yedek Askerlik Planı İş Dünyasında Endişe Yaratıyor

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, NATO ülkeleri savunma kapasitelerini artırmak için adımlar atıyor. Almanya’nın, yedek asker sayısını artırmak için 6 aylık gönüllü askerlik planını hayata geçireceği iddia ediliyor.

Reuters haber ajansına göre, Almanya’nın askerlere basit görevler konusunda 6 aylık eğitim vereceği belirtiliyor. Gönüllülük esasına dayalı olan plan, Almanya’nın eğitimli yedek asker sayısını iki katına çıkarabileceği düşünülüyor. Almanya Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

İş Dünyasında “İşgücü Rekabeti” Endişesi

Hristiyan Demokrat – Sosyal Demokrat koalisyon hükümetinin askerlik konusundaki adımları iş dünyasında endişe yaratıyor. Financial Times gazetesine göre, Almanya ordusunun yeni asker bulma çabaları, işletmelerde personel bulma zorluklarına neden oluyor. Zorunlu askerlik ya da benzer bir sistemin iş piyasasındaki rekabeti artırabileceği düşünülüyor.

Almanya’nın en büyük işveren örgütü BDA’nın direktörü Steffen Kampeter, Almanya’nın silahlı kuvvetlerini güçlendirme çabalarını desteklediklerini ancak zorunlu askerlik sisteminin iş dünyasında yeni zorluklar yaratabileceğini belirtti. Kampeter’e göre, silahlı kuvvetlerin işçiler için rekabeti artırması durumunda çalışma şartları daha da önem kazanabilir.

Almanya’nın Ekonomik Durumu ve Askerlik

Almanya’da işsizlik rekor seviyelerdeyken, ekonomiyi canlandırmak adına çalışma saatlerinin uzatılması planlanıyor. Bu durumun sağlık, eğitim ve mühendislik gibi sektörlerdeki eleman eksikliğini gidereceği umuluyor. Ancak, silahlı kuvvetlerin personel talebinin iş piyasasında rekabeti artırabileceği endişesi var.

Geçen yıl yapılan bir araştırma, gönüllü askerlik programının teşvik edilmesinin zorunlu askerliğe göre daha ekonomik olduğunu gösterdi. Almanya Maliye Bakanlığı’nın araştırması, zorunlu askerliğin ülkeye yüksek ekonomik maliyetler getireceğini ve iş ve eğitim hayatına girişleri geciktireceğini ortaya koydu.

Related Posts

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor

Bütün şehir bu olayı konuşuyor: Tarikat imamlarının diploması sahte çıktı

Konya’da diplomaları sahte olduğu belirlenen 4 imam tutuklandı. İmamların İsmailağa Cemaati üyesi olduğu ve yıllardır sahte diplomayla görev yaptıkları iddia edildi.

İsrail yardım bekleyenleri vurmaya devam ediyor (4 Temmuz 2025)

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 15’i yardım bekleyenlerden olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu yardım bekleyenleri …

İranlı hacker grubu ABD’yi korkuttu! Trump’ı ifşa etmekle tehdit ediyor

İranlı Hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump ve çevresindeki ekibin e-postalarını ifşa etmekle tehdit etti.

Avam Kamarası’nda kriz çıktı: Maliye Bakanı gözyaşlarına boğuldu

Avam Kamarası’nda kriz çıktı: Maliye Bakanı gözyaşlarına boğuldu

Ne Roma ne Paris: Avrupa’nın parlayan ama hala keşfedilmemiş şehri

Avrupa’da turist yoğunluğundan uzak, ekonomik ve güvenli bir destinasyon arayanlar için Slovenya’nın başkenti Ljubljana öne çıkıyor. Seyahat uzmanlarına göre şehir, temizliği, mimarisi ve doğayla iç içe yapısıyla kıtanın en az değer verilen rotalarından biri…