Leylekler Mahallenin Neşesi

Erzurum’un Aziziye İlçesindeki Cami, Leyleklerin Yuvası Haline Geldi

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı kırsal mahallede bulunan cami tepesindeki hilalin yanında yuva yapan leylekler, mahallenin neşesi haline geldi. Yarımca Mahallesi’nde bulunan caminin kubbesini mesken tutan 2 leylek, mahalle sakinlerini her yıl mutlu ediyorlar.

Leylekler, ilkbaharda geldikleri mahallelerinde cami kubbesinin tam ortasına yuvalarını yapıp yumurtlayıp yavrularını yetiştiriyorlar. Yavrularıyla birlikte sonbahara kadar mahallede konaklayan leylekler, mahalle halkı tarafından gönülden sahipleniliyor.

Caminin imam hatibi İsmail Acar, leyleklerin sesini duyan herkes gibi huzur bulduğunu belirterek, leyleklere karşı özel bir sevgi beslediğini ifade etti. Caminin çatısına zarar veren leyleklere rağmen mahalle sakinleri, yuvalarını asla dağıtmamaya özen gösteriyorlar.

Leylekler, mahallenin adeta maskotu haline gelmiş durumda. İsmail Acar, leyleklerin mahallenin gelenek ve kültürlerini temsil ettiğini ve her yıl nisan ayında gelip, ekim sonunda uçtuklarını belirtiyor. Mahalleli, leyleklere özenle bakarken, onların mahalleye ayrı bir huzur kattığını vurguluyor.

87 yaşındaki mahalle sakini Abdulbaki Karadağ, leylekleri çok sevdiklerini dile getirerek, bir dönem yuvalarını yıkmalarına rağmen leyleklerin yine de mahalleyi tercih ettiğini belirtiyor. Yuvayı kendilerinin yaptığını söyleyen diğer bir mahalle sakini Resul Güngörmüş ise leyleklerin köye huzur kattığını ve mahalle sakinlerinin onlara yardım ettiğini söylüyor.

Related Posts

Serdar Dursun ameliyathanede bayıldı! Baba olmanın heyecanı ağır bastı

İkinci kez baba olan milli futbolcu Serdar Dursun’un doğum anında bayıldığı ortaya çıktı. Eşi Yasemin Dursun, o anları sosyal medyada paylaştı. “Ne zaman bayıldı, ben rahatladım” notuyla yapılan paylaşım kısa sürede gündem oldu.

72 ilde uyuşturucu operasyonları: Bin 933 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 72 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son 2 haftadır düzenlenen operasyonlarda; 927 kilo uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini ve bin 933 şüphelinin yakaladığını açıkladı.

72 ilde uyuşturucu operasyonları: Binlerce satıcıya darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada 72 ildeki uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurup bin 933 kişinin yakalandığını bildirdi.

Uyuşturucu Operasyonları: 927 Kilo Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı, son 2 haftada 72 ilde düzenlenen operasyonlarda bin 933 şüpheli yakalandı.

İsrail ve Suriye arasında ateşkes: Türkiye ve Ürdün de kabul etti

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara’nın ateşkes için anlaştığını açıkladı…

Gürcistan’da Türk vatandaşı silahlı saldırıda öldürüldü

Gürcistan’ın Batum şehrinde, bir restoranda oturan Türk vatandaşı Hakkı Tekin silahlı saldırıda öldürüldü.