İzmir’de atıklar evlerde ayrıştırılacak

İzmir’de Atıklar Evlerde Ayrıştırılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Güzelbahçe’de koordinasyon toplantılarına devam ediyor. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi bürokratları da katıldı.

Başkan Tugay, ilçenin sorunlarını dinledi ve gerekli çalışmaların hızla yapılacağını belirtti. Ayrıca 2025 yılının projeler yılı olacağını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçeler ile koordinasyon toplantılarını yılda iki kez yapacaklarını ve 2024’te yapılan planlamaların ardından 2025 yılında daha hızlı ve etkili çalışacaklarını söyledi.

İzmir’in 2030 yılına kadar karbon nötr bir kent olması için çalıştıklarını belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, enerji tüketimini azaltma hedeflerine vurgu yaparak binaların dış cepheleri ile ilgili yeni kurallar ve yasaklar getireceklerini ifade etti.

Başkan Tugay, enerji tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekerek atıkların geri dönüşümü için yakın zamanda bir çalışma başlatacaklarını duyurdu. Evlerde çöplerin ayrıştırılacağını ve farklı renk poşetlerin dağıtılacağını belirten Tugay, bu sayede geri dönüştürülmeyen çöplerin olmamasını hedeflediklerini söyledi.

Related Posts

Boğaz’da halı sahaya rekor fiyat

Tarabya Spor Kulübü tarafından kullanılan Sarıyer’in Tarabya mahallesinde bulunan arsa, 458 milyon 401 bin 400 liraya ihaleye çıkarıldı.

LeMan dergisi soruşturmasında tutuklama talebi

LeMan dergisi soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Son dakika… Bursa’da deprem meydana geldi: İstanbul da hissetti…

AFAD verilerine göre Bursa’da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi

Elazığ’da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.