Adıyaman Diyarbakır arası 30 dakika kısalıyor

“`html

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahta-Narince-Siverek Yolu Açılış Töreni’nde önemli mesajlar verdi. Konuşmasına 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Uraloğlu, etkilenen ailelere de başsağlığı dileklerini iletti.

BEREKETLİ HİLAL’İN KUZEYDEKİ İNCİSİ ADIYAMAN

Bakan Uraloğlu, tarihi zenginlikleriyle dolu Adıyaman’da, Kahta-Narince-Siverek Yolu Açılış Töreni’nde Adıyamanlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bu topraklar, Dicle ve Fırat havzalarının birleşim yeri olup, Ortadoğu’yu çevreleyen verimli topraklardır. Bereketli Hilal, iklimi ve su kaynakları sayesinde insanlık tarihine ziraatın ilk adımlarını atmıştır. Bu bölge, yalnızca bir coğrafi alan değil, aynı zamanda insanlığın ortak belleğini oluşturmaktadır.” dedi.

Adıyaman’ın da bu bereketli hilalin kuzey sınırında bulunarak Anadolu ve Mezopotamya arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Uraloğlu, “Adıyaman, bu verimli toprakların en güzel incisi olarak öne çıkmakta. Nemrut Dağı’nın etkileyici heykellerinden, Cendere Köprüsü, Kahta Kalesi ve Karakuş Tepesi gibi birçok tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Adıyaman, tarihin tanıklığını gözler önüne sermektedir.” şeklinde konuştu.

29 MİLYAR 380 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Tarihin her döneminde ana ticaret yollarının kesişim noktası olan Adıyaman’ın ulaştırma altyapısına verdikleri önemden bahseden Bakan, “2002 yılından bu yana ilimize 29 milyar 380 milyon lira yatırım yaptık. Bölünmüş yol uzunluğunu 23 kilometreden 273 kilometreye çıkardık. Önceden tamamen yok olan bitümlü sıcak kaplamalı yolları 123 kilometreye ulaştık ve böylece Adıyamanlı halkımızı konforlu yollarla buluşturduk.” diye belirtti.

9 KARAYOLU PROJESİ İLERLİYOR

Adıyaman’ı Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin gibi illere bağlarken, Malatya ve Elazığ’a, ayrıca Şanlıurfa’ya da bağlantılar sağladıklarını aktaran Uraloğlu, “Şu an itibarıyla; Kahta-Narince-Siverek yolunun yanı sıra Besni-Araban-Gaziantep Yolu, Narince-Gerger İl Yolu, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Yolu BSK kaplaması ve Adıyaman-Çelikhan Yolu gibi toplamda 9 karayolu projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

ADIYAMAN-KAHTA-SİVEREK YOLUNUN 40,8 KİLOMETRE UZUNLUĞU VAR

Uraloğlu, Adıyaman’ı Diyarbakır’a, Güneydoğu’yu İç Anadolu Bölgesine bağlayan Kahta-Narince-Siverek Yolu’nun, kent geçmişinin izlerini taşırken, geleceğe de bağlantı sunduğunu ifade etti. Yolu toplam 40,8 kilometre uzunluğunda projelendirdiklerini söyleyen Uraloğlu, “Güzergahımızda, Türkiye’nin en büyük eğik askılı köprülerinden biri olan Nissibi Köprüsü ile köprünün 2,6 kilometrelik bağlantı yolunu daha önce tamamlayarak trafiğe açmıştık. Bugün, Kahta-Eceler bölgesindeki 27 kilometrelik kesimin yanı sıra toplamda 656 metre uzunluğundaki 2 adet çift köprü ve 60 metrelik 2 adet üst geçidi de tamamlayarak hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

GÜZERGAH 11,2 KİLOMETRE KISALACAK

Kahta-Narince-Siverek Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte mevcut yoldaki tehlikeli kesimlerin devre dışı bırakılacağını belirten Uraloğlu, “Trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkararak sürücülerimize daha konforlu bir yolculuk sunmayı amaçlıyoruz. Mevcut güzergahın 52 kilometre uzunluğunun 11,2 kilometre kısaltılarak seyahat süresinin 30 dakika azalacağını, böylece 55 dakikadan 25 dakikaya düşeceğini bizlere müjdeledi. Bu değişimle, zamandan 706 milyon lira, akaryakıttan 247 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca araçların neden olduğu karbon emisyonunu 18 bin ton azaltarak çevremizi korumuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

“YENİ İSTİHDAM ALANLARINI DESTEKLEMEKTEYİZ”

Bakan Uraloğlu, nedenle güzergah üzerinde turizm potansiyeli olan; Dünyanın 7. Harikası Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia Antik Kenti, Karakuş Tepesi gibi tarihi alanlara kolay ulaşım sağlanacağını belirtti.

Ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin sağlam ulaşım altyapısı olduğunu kaydeden Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın ‘Yol medeniyettir; sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, gelişim ve dünya ile bütünleşme demektir’ sözü doğrultusunda, inşa ettiğimiz her yeni yol, köprü, tünel, havalimanı ve demiryolu projeleri, ülkemizin üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırarak yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sağlamaktadır.” açıklamasında bulundu.

“81 İLIN 77’Sİ BİRBİRİNE BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA BAĞLI”

Uraloğlu, toplumsal refahın artmasında önemli kilometre taşları oluşturduğunun bilincinde olarak, Türkiye’yi doğu-batı ve kuzey-güney yönlerinde yüksek standartlı yollarla donattıklarını belirtti. “2002 yılında ülkemizde toplam araç sayısı yaklaşık 8,5 milyon, bölünmüş yol uzunluğumuz ise 6 bin 101 kilometreydi. Şu anda araç sayımız 31 milyona ulaştı ve ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye yükseldi. Bu başarının arkasında, bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 101 kilometreden 29 bin 700 kilometreye çıkarmamız yatmaktadır. Bugün 81 ilimizden 77’si birbirine bölünmüş yollarla bağlıdır.” dedi.

Uraloğlu, 2002 yılında bin 714 kilometre olan otoyol ağını, Aydın-Denizli Otoyolu’nu tamamlayarak 3 bin 796 kilometreye yükselttiğini ve Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi mega projeleri tamamladıklarını sözlerine ekledi.

NİSSİBİ KÖPRÜSÜ’NDEN 5 MİLYON 780 BİN ARAÇ GEÇTİ

Bakan Uraloğlu, Adıyaman’ı Şanlıurfa ve Diyarbakır’a bağlayan Siverek-Kahta karayolunun 1992’de sular altında kalmasının ardından, Fırat Nehri’nin iki yakasını birleştiren ve “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Boğaz Köprüsü” olarak bilinen Nissibi Köprüsü’nü inşa ettiklerini hatırlattı.

Uraloğlu, “İki kıyı arasındaki ulaşımı sadece feribot seferleri ile sağlanabilirken, Nissibi Köprüsü ile birlikte çok daha güvenilir ve konforlu hale geldi. 2015 yılından bu yana köprü üzerinden 5 milyon 780 bin araç geçti.” dedi.

Adıyaman’ın gelişimi adına, depremin izlerini tamamen silmek ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için her türlü çabayı göstereceklerini vurgulayan Uraloğlu, “Hiç şüphe yok ki, geçmişten geleceğe çok daha güçlü bir Adıyaman için çalışıyoruz. İnsanlık tarihinin ilk adımlarının atıldığı bu topraklar, geleceğimizin yönünü çizmeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.

“`

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Bayram ikramiyesi 2025: Emeklilere ödeme tarihi belli oldu mu? İşte beklenen ödeme takvimi

2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Bu yıl 4 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere birçok hak sahibinin hesabına yatırılacak. Ödemelerin 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alımı için başvurular başladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) 1500 mevsimlik işçi alımı için başvuruları başladı. Yetkililer, İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden kayıt yaptırılabileceğini, başvuruların 13 Mayıs Salı günü saat 23.59’a kadar süreceğini bildirdi.

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir