Almanya’da toplu taşıma çalışanlarından grev

Berlin’de Toplu Taşıma Çalışanları Greve Gitti

Almanya’nın başkenti Berlin’de toplu taşıma çalışanları greve gitti. Toplu taşıma işletmesi (BVG) çalışanları, işçi sendikası Verdi’nin çağrısıyla katıldığı 24 saatlik iş bırakma eyleminde “daha iyi çalışma şartları ve daha yüksek maaş” talep etti.

Verdi’nin cuma günü gerçekleştirilecek toplu sözleşme müzakereleri öncesi BVG’ye baskıyı artırmak amacıyla organize ettiği grev çerçevesinde otobüs, metro ve tramvay seferleri durdurulurken, farklı bir işletmeye bağlı olan şehir içi banliyö trenleri (S-Bahn) ile BVG için çalışan bazı taşeron otobüs şirketleri seferlerine devam etti.

S-Bahn, ulaşımda sıkışıklığı önlemek adına bazı hatlara ek seferler koydu.

Berlin’de bugün yerel saatle 03:00’te başlayan grev yarın 03:00’e kadar sürecek.

TRAFİK OLUMSUZ ETKİLENDİ

Grev nedeniyle haftanın ilk gününde ulaşım felç oldu. Şehir içi araç trafiği yoğunlaşırken, özellikle bağlantı yollarında, otoyol girişlerinde ve otoyollarda trafik durma noktasına geldi.

Grev, Berlinlileri bisiklet, e-scooter, mopet gibi alternatif ulaşım araçlarına yönlendirdi.

Taksiler fazla mesai yaparken, grevden haberdar olmayan bazı vatandaşlar da duraklarda sabırla otobüs bekledi.

AYLIK 750 EURO ARTIŞ TALEBİ

Grev, Verdi ile BVG arasında şimdiye kadar başarısızlıkla sonuçlanan ücret görüşmelerine bir tepki niteliği taşıyor.

Sendika, BVG yönetimini devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde henüz makul bir teklif sunmamakla suçluyor.

Verdi, 16 bin 600 BVG çalışanı için aylık 750 euro ücret artışı, 300 euro şoförlük hizmeti ve dönüşümlü vardiya ödeneği ile bir defaya mahsus 13 aylık maaş talep ediyor.

Related Posts

19 yaşındaki Bünyamin’i sokak ortasında öldürdüler

Kötü haber Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden geldi. Sokakta yürürken silahlı saldırıya uğrayan Bünyamin Ermiş (19), hayatını kaybetti.

Duvara çarpan araçta can pazarı yaşandı

İstanbul Sultanbeyli’de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, fabrika girişindeki duvara çarptı. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi araçta sıkışarak yaralandı. Yaralılar itfaiyenin uzun süren çalışmasından sonra kurtarıldı.

Tatil yolunda eşini unuttu: 300 kilometre sonra fark edip geri döndü

Paris’ten eşiyle birlikte tatil için yola çıkan adam, akıllara durgunluk veren bir ‘unutkanlığa’ imza attı. Mola yerinde ‘eşini unutan’ adam, kadının yokluğunu tam 300 kilometre yani yaklaşık İstanbul-Çanakkale arası bir mesafeden sonra fark etti…

548 subay ve astsubay öğrenci adayı alınacak! İşte başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesine 225 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 283 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı alımı: Başvurular 7 Temmuz’dan itibaren başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alımı yapılacak. 7 Temmuz’da başlayan başvuru sürecinde son tarih 27 Temmuz olacak.

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir