Avrupa’dan ABD’ye misilleme hazırlığı

AB Komisyonu çıkmaza giren ABD ile otomobil ve tarife anlaşmazlığı hakkında harekete geçiyor

AB Komisyonu, ABD ile otomobil ve karşılıklı tarifler konusundaki anlaşmazlık ile ilgili müzakerelerin sonuçsuz kalması durumunda atılacak adımları duyurdu.

AB Komisyonu’nun yayımladığı açıklamada, müzakerelerin ABD’nin tarifelerinin kaldırılması konusunda karşılıklı faydalı bir anlaşma sağlayamaması durumunda karşı önlemlere başvurulacağı belirtildi.

Açıklamada, 95 milyar euro değerindeki ABD’den ithalatı kapsayan geniş bir yelpazedeki endüstriyel ve tarımsal ürünleri içeren bir ürün listesinin hazırlandığı vurgulandı.

Ayrıca, 4,4 milyar euro değerindeki belirli AB çelik hurdası ve kimyasal ürün ihracatına yönelik kısıtlamaların da olabileceği ifade edildi.

AB’nin önceliğinin müzakereler aracılığıyla karşılıklı faydalı ve dengeli bir çözüm bulmak olduğu belirtilen açıklamada, 90 günlük kısmi askı sürecinde AB’nin tüketici ve endüstrisini savunmaya devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, tüketicileri ve endüstrisini korumak amacıyla müzakerelerde anlaşma sağlanamaması durumunda AB’nin olası karşı önlemleri hazırlamaya devam edeceği bildirildi.

AB’nin olası karşı önlemleri konusunda Dünya Ticaret Örgütü’nde resmi istişare sürecini başlatacağı ifade edilen açıklamada, ABD’ye karşı alınacak kararların şeffaf bir şekilde ele alınacağı belirtildi.

Ayrıca, AB üyesi ülkeler ve Avrupa firmaları ile birlikte 218 sayfadan oluşan ABD ürünleri listesinin inceleneceği bir aylık istişare sürecinin başlatıldığı aktarıldı.

Son olarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın AB’ye çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği yüzde 25 gümrük vergisi ve ardından AB ürünlerine yüzde 20 oranında karşılık verme kararı hatırlatılarak, ABD’nin tüm araç ve otomobil parçaları ithalatına yüzde 25 tarife uyguladığı belirtildi.

Related Posts

Kripto yatırımcıları dikkat: Sıkı denetimler yolda!

Sermaye Piyasası Kurulu kripto varlık platformlarının rezerv kanıtı denetimi sürecine dair yeni ilke ve esasları açıkladı. Platformların denetim için gerekli belgeleri düzenli olarak sunması ve bağımsız denetçilerle sözleşme yapması zorunlu hale geldi. Bu düzenleme, sektördeki şeffaflık ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor (9 Mayıs 2025)

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 artışla 537,90 puandan, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,7 yükselişle 23.503 puandan ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4 değer kazancıyla 8.563,45 puandan işlem görüyor. İtalya’da FTSE MIB 30 …

SPK’den kripto platformlarına yeni denetim düzenlemesi

Sermaye Piyasası Kurulu, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyet izni alabilmesi için rezerv kanıtı denetimini zorunlu hale getirdi. Denetimlerde, kripto cüzdanlar ve müşteri varlıklarının birebir doğrulanması şartı getirilirken; süreçler, bağımsız denetçilerle ve rastgele seçilecek tarihlerde yürütülecek.

Aşk, her eve lazım…

Aslında bütün dinlerin ortak kavramlarındandır: Aşk… Dört çeşidi olduğundan söz edilir; 1. İlahi aşk, 2 . Memleket aşkı , 3. Aile, dost, insana karşı aşk, 4. Karşı cinse duyulan aşk… İslamiyet’te vardır… Hele de tasavvufta… Hinduizm’de mebzul miktarda bulunur… Hele de Hindistan’da… Farklı inanç ve uygulamaların bir arada bulunduğu büyük bir dini çeşitliliğe sahiptir, dünyanın en büyük dinlerinden dördünün, yani Hinduizm , Budizm , Jainizm ve Sihizm ’in doğum yeridir Hindistan… Ayrıca hatırı sayılır

ABD elçisinden kırmızı ineklere ziyaret

Kendini Siyonist olarak ilan edip İsrail’e bağlılığını açıklayan ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Batı Şeria’da işgal altındaki Şilo bölgesini ziyaret etti. İşgal altındaki toprakları ziyaret eden ilk ABD’li elçi olan Huckbabe, istilacı Yahudilerin temsilcileriyle görüşüp “Üçüncü Tapınak”ın inşasına hazırlık olarak görülen 5 kırmızı tüylü ineği inceledi.

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir