Bakan Tunç’tan savcı adayı Mithat Can Yalman’ın intiharına ilişkin açıklama: Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Savcı Adayı Mithat Can Yalman’ın İntiharı Hakkında Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcı adayı Mithat Can Yalman‘ın yaşamına son vermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, “Yaşanan acı olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı ve süreç hassasiyetle takip ediliyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Tunç, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Tunç, şunları belirtti: “Adana Adliyesi’nde staj yapan savcı adayı Mithat Can Yalman’ın vefatı bizleri derin bir üzüntüye boğdu. Savcı adayımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaşanan üzücü olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı ve süreç titizlikle takip ediliyor” 

Savcı adayı Mithat Can Yalman, sosyal medyada paylaştığı intihar notunda, bir hakim ve bir savcının mobbing ve tehditlerine maruz kaldığını, fakat şikayetinin sonuçsuz kaldığını belirtmişti.

Komşuların Rahatsız Olacağını Düşündü, Ama Opera Yarışmasında Birinci Oldu

Kilis Eğitim’in haberine göre: Güneş Uluçay, Türkiye’de opera sanatçısı olmayı nasıl başardığını anlattı.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Eşinden Ramazan Gülten için çağrı: ‘Minik yavrumuzu babasından mahrum bırakmak adalet mi?’

Pınar Çalışkan Gülten, tutukla eşi İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in yakında dünyaya gelecek kızlarının doğumuna katılmasına izin verilmesini istedi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Trump’tan New York’a Demokratların Müslüman adayı Mamdani resti: O İsrail karşıtı radikal solcuyu seçerseniz federal fonları keserim, bu ülke sosyalist bir deliyi seçmez

ABD Başkanı Trump, New York’taki seçim yarışında Filistin yanlısı aday Zohran Mamdani’yi hedef aldı; Mamdani’nin kazanması halinde New York’un federal fonlarını kesmekle tehdit etti