Bisikletleriyle dünya turuna çıkan çift, Trabzon’a ulaştı

Fransa’da geçen yıl temmuz ayında dünyaevine giren Emilie Maury Larıbere (29) ve Matthieu Trupın (29) çifti, bisikletle dünyayı gezmeye karar erdi. Balayı hayalleri olan bisikletli dünya turunu gerçekleştirmek için Paris’ten yola çıkan çift, yolculuklarının 6’ncı ayında yaklaşık 4 bin kilometre pedal çevirip, Trabzon’a ulaştı. Çift, kentte iletişime geçtikleri turizm polisleri tarafından karşılandı. Turizm polislerinin yardımcı olduğu çift, kentte bir otelde konaklayarak vakit geçirdi. Trabzon’daki misafirperverlikle moral depolayan bisikletli çift, yeniden yola koyuldu. Gürcistan üzerinden Uzak Doğu’ya planladıkları rotalarına devam edecek olan çiftin Fransa’dan başlayan yolculukları Gürcistan, Kazakistan, Çin, Güney Kore ve daha sonra Japonya’ya ulaştıklarında sona erecek.

‘BU YOLCULUK 1 YILIMIZI ALACAK GİBİ’

Fransa’dan başlayan dünya turunun Japonya’ya ulaştıklarında sona ereceğini söyleyen Matthieu Trupın, “Geçtiğimiz ağustos ayında Fransa2dan bu yolculuğa başladık. Geç bir vakitte Trabzon’a geldik ve burada turizm polisleri ile diyalog kurduk, bizi onlar ağırladı. Bisikletlerimizle Fransa’dan başlayan seyahatimizi Japonya’ya kadar sürdüreceğiz. Uzun bir yolculuğumuz var. Hedefimiz Japonya. Japonya’nın etrafını dolaşacağız. Ama hangi şehre gideceğimize henüz karar vermedik. 2 aydır Türkiye’deyiz. Bu bizim için bir hayaldi. Bu yolculuğu evlenmeden önce planlamıştık. Bu bizim için yeni ve güzel bir heyecan. Anı olarak kalmasını istedik. Bu yolculuk yaklaşık 1 yılımızı alacak gibi duruyor. Kar yağışında değil de yağmurlu havalarda seyahat etmek tabii daha kolay oluyor. Yerde kar olunca yolda tehlike oluyor. Yarın kar yağışının geleceğinden haberdarız. Zorlu bir yolculuk olacak” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BİZE YARDIMCI OLUYORLAR’

Emilie Maury Larıbere de Türkiye’de kendisini güvende hissettiğini ve insanların misafirperver olduğunu kaydederek, “Bu ülke çok güvenli. Karşılaştığımız çoğu kişi bize iyi davrandı. ‘Hoş geldiniz’ diyerek yardımcı oldular. Kendi ülkemizde böyle bir şey yok. Türk yemeklerini çok beğendik. Daha çok hızlı yiyebileceğimiz aperatif yiyecekler tükettik. Türk insanları ve kendi ülkemizdeki insanlar arasındaki en büyük fark; orada birine bir soru yönelttiğimizde kısa ve öz cevaplar verirler. Türkiye’de ise bir şey sormadan, gelip bize yardımcı oluyorlar. Burası sıcakkanlı ve misafirperver bir ülke. Bu yolculuk bizi çok mutlu ediyor. Herkesin yakalayabileceği bir şans değil” diye konuştu.

Related Posts

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Hamas’tan ateşkese yanıt ‘olumlu’

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor

Bütün şehir bu olayı konuşuyor: Tarikat imamlarının diploması sahte çıktı

Konya’da diplomaları sahte olduğu belirlenen 4 imam tutuklandı. İmamların İsmailağa Cemaati üyesi olduğu ve yıllardır sahte diplomayla görev yaptıkları iddia edildi.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.

İsrail yardım bekleyenleri vurmaya devam ediyor (4 Temmuz 2025)

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 15’i yardım bekleyenlerden olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu yardım bekleyenleri …