Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu İstanbul’daki ilk konserini AKM’de verdi

Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu İstanbul’da İlk Konserini Verdi

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı’nın ilk çocuk orkestrası ve korosu” olarak kurulan Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu, İstanbul’daki ilk konserini, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirdi.

Orkestra, geleneksel müziği yaşatmak, geleceğin sanatçılarını yetiştirmek ve müzik eğitimini herkes için erişilebilir kılmak amacıyla kurulmuştur. 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde Şef Prof. Dr. Burak Tüzün yönetiminde sahne aldı.

Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle ve Türk Telekom’un ana desteğiyle kurulan Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu, milli müzik mirasını geleceğe taşımayı ve geleceğin sanatçılarına ilham olmayı hedeflemektedir.

Çocuklar Yöresel Ezgileri Senfoniyle Buluşturdu

Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ezgilerin senfonik düzenlemeyle seslendirildiği konserde, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, klasik Batı müziği ve popüler müzik türlerini kapsayan geniş bir repertuvar sunuldu.

Koro, konserde “Allegro”, “Rüzgarın Şarkısı”, “Mayıs Şarkısı”, “Süt İçtim Dilim Yandı”, “Gökte Yıldız Ay Misun”, “Gezsen Anadolu’yu”, “Dere Geliyor Dere”, “Bağa Gel Bostana Gel”, “Çemberimde Gül Oya”, “Zilli Maşa Darbuka”, “Vardar Ovası”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Nihavend Longa”, “Yurdumda”, “Kırlara Doğru”, “9. Senfoni”, “Arkadaşım Eşek”, “Dağlar Gibi Dalgaları” ve “Atabarı” gibi eserleri seslendirdi. (AA)

Related Posts

Bolşoy Tiyatrosu dünyaca ünlü iki bale ile ilk kez İstanbul’a geliyor

Bolşoy Tiyatrosu dünyaca ünlü iki bale ile ilk kez İstanbul’a geliyor

Billy Joel hastalığıyla ilgili konuştu: Sanki bir teknede gibiyim

‘İşitme, görme ve dengesini’ etkileyen bir beyin hastalığı teşhisi konulmasının ardından yakın tarihli tüm konserlerini iptal eden ABD’li müzisyen Billy Joel hastalığıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Velilerin telefonları çalmaya başlayınca MEB alarma geçti: Jet açıklama geldi

Son günlerde öğrencilerin velilerine gelen gizemli telefonlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Kendilerini bakanlık görevlisi olarak tanıtan kişilerin, çocukların evine gelip tablet ve bilgisayar gibi cihazları kontrol etmek istediklerini söylemesi üzerine MEB’den jet hızında bir açıklama geldi.

AÖF YAZ OKULU 2025 SINAV TARİHİ (AÇIKÖĞRETİM) || Anadolu AÖF yaz okulu sınavları ne zaman 2025, hangi tarihte?

Anadolu AÖF yaz okulu 2025 sınav tarihi için araştırmalar hız kazandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavları kayıtların sona ermesiyle birlikte gündemde yer alıyor. Yaz okulu kayıt süresi 9 Temmuz’da sona erdi. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu AÖF yaz okulu sınavları ne zaman 2025, hangi tarihte? AÖF yaz okulu 2025 sınav tarihi

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?