Denizli’den Xiamen Fuarı’na Katılım

Denizli Sanayi Odası, Doğaltaş Sektörünü Uluslararası Arenada Tanıtıyor

Denizli Sanayi Odası, 12 firmanın katılım sağladığı Doğaltaş Sektörel Ticaret Heyeti ile 16-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşen StoneFair Xiamen Fuarı’na katılım sağladı. DSO Başkan Yardımcısı Mehmet Serter, sektör temsilcileriyle iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. “Denizli’nin doğal taş sektörü, uluslararası pazarlarda önemli bir yere sahip. Denizli’nin bu alandaki üretim kapasitesini ve kalitesini, küresel pazarlara tanıtarak sektörümüzün daha da ileriye gitmesini sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

25. StoneFair Xiamen, taş endüstrisi için dünyanın en büyük ve en önemli ticaret fuarlarından biri. 16-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşen fuara, 40’tan fazla ülkeden 2 bini aşkın katılımcı ve 120 ülkeden yaklaşık 150 bin ziyaretçi katıldı. Bu önemli organizasyon, doğal taş sektöründe dünya çapında iş birlikleri kurmak isteyen firmalar için eşsiz bir fırsat sunuyor. Çin’in Xiamen kentinde düzenlenen fuar, Türk doğal taş sektörü için de büyük bir önem taşıyor. Fuar, Türkiye’nin ihracatta en büyük ikinci pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde gerçekleştiriliyor.

Xiamen’deki fuarın açılış töreninde; Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt, Ege İhracatçılar Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Ege Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DENMERDER Başkanı Mehmet Serter ve çok sayıda sektör temsilcisi yer aldı.

“Denizli’nin doğal taş sektörünü uluslararası arenaya taşıyoruz.” DSO Başkan Yardımcısı ve DENMERDER Başkanı Mehmet Serter, Türk doğal taş sektörünün gücünü uluslararası arenada vurgulayarak,”18 Milli, 31 bireysel katılımlar toplam 49 firmayla Türk Doğal Taşını fuarda temsil ediyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak, bu yıl düzenlediğimiz Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti ile hem fuara katılım sağladık hem de yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirdik. Aynı zamanda fuardan önce de mermer fabrikalarının ve depolarının bulunduğu bölgeyi ziyaret ettik. Fuarın, geçen seneye kıyasladığımızda nispeten daha kalabalık olduğunu gözlemledik. Ancak eski alımkar durumun olmadığının değerlendirilmesi de önemli. Üretimin ve ihracatın lokomotif şehri olan Denizli, elektrik-elektronik, demir-demir dışı metaller, tarım ve madencilik gibi 24 farklı sektörde ihracat gerçekleştiren bir şehir. Türkiye’de yüzde 4,35 paya sahip olan Denizli, Ege Bölgesi maden ve metaller ihracatının yaklaşık %22’sini oluşturmaktadır. Denizli’nin doğal taş sektörü, uluslararası pazarlarda önemli bir yere sahip. Denizli’nin bu alandaki üretim kapasitesini ve kalitesini, küresel pazarlara tanıtarak sektörümüzün daha da ileriye gitmesini sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu fuar, sektörümüz için önemli bir fırsat sunuyor ve Denizli Sanayi Odası olarak bizler de bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye kararlıyız.”

DSO Doğaltaş Sektörel Ticaret Heyeti, sadece fuara katılım sağlamakla kalmadı, aynı zamanda sektör temsilcileriyle yüz yüze B2B görüşmeler yaparak yeni iş birlikleri oluşturma fırsatlarını değerlendirdi. Türk firmaları, Çinli alıcılarla güçlü ticaret ilişkileri kurmayı hedefledi. – DENİZLİ

Related Posts

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Ankaralılara metro müjdesi! Projenin ayrıntılar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Ankara ile Şam arasında hava köprüsü kuruldu: İlk uçuş gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na ilk uçuşun gerçekleştiğini bildirdi. Uraloğlu yaptığı açıklamada “Ankara-Şam hattında pazartesi, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı direkt seferler olacak” ifadelerini kullandı.

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, mayısta TÜFE bazında 1,19 puan azalarak 69,97’ye geriledi.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 4 asgari ücreti aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Elektronik haberleşmeye 94,1 milyar TL yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik haberleşme şirketlerinin sektöre yaptığı yatırımın 2023 yılına göre yüzde 80 artışla 94,1 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, fiber abone sayısının 8,1 milyona; 4,5G abone sayısının ise 87,6 milyona ulaştığını kaydetti.