Erdoğan: Silahı aradan çıkaralım, birbirimize sıkıca sarılalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti Üye Sayısı Zirvede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında partisinin üye sayısını açıkladı. Erdoğan, “AK Parti, 11 milyon 135 bin 306 üye sayısıyla zirvedeki yerini koruyor. Bizden sonra ikinci sırada yer alan ana muhalefet partisine attığımız fark 9,5 milyon civarındadır” dedi.

‘ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BAŞLADI’

“Enflasyonda düşüş başladı” diyen Erdoğan, enflasyonun düşmesinin halkın alım gücünü artıracağını belirtti. Enflasyonla mücadelede sadece talep yönlü değil, konut ve gıda alanlarında da destek sağlayacaklarını ifade etti. Sosyal konut projelerinin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, gelecek planlarını anlattı.

SURİYE AÇIKLAMASI

Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak “2024 bölgemizde kritik hadiselerin meydana geldiği yıl oldu. Suriyeli kardeşlerimiz uzun yıllar süren zorlu sürecin ardından Esed ve Baas rejiminden kurtuldu” dedi. Suriye meselesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

‘ASLINDA BUNUN ADI ESED DEĞİL’

Erdoğan, “Esed ile birkaç kez görüştüm. Olayların başlangıcında bize reform yapacağını söyledi ancak tutmamıştır. Aslında onun adı Esad’dır ve halkına zulmeden bir lider olmuştur” şeklinde konuştu.

‘KAFALARINI KISA SÜREDE EZERİZ’

DEAŞ ve YPG konusunda kararlı olduklarını belirten Erdoğan, “YPG’nin varlığına izin vermeyeceğiz. Gerektiği takdirde kafalarını kısa sürede ezeceğiz” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’E ‘KIRMIZI KART’ YANITI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e verilen ‘kırmızı kart’ın ardından Erdoğan, “CHP’nin orijinal fikri için tebrik ediyorum. Biz de beklemiyorduk, dumura uğradık. Kart oyununun CHP’ye daha uygun olduğunu düşünüyorum” şeklinde espri yaptı.

‘SİLAHI ARADAN ÇIKARILIM’

Gaziler ve şehit yakınlarına saygı göstererek terörle mücadele vurgusu yapan Erdoğan, “Silahı aradan çıkaralım, birbirimize sarılalım. Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan birlik olalım. Barış ve istikrar yolunda ilerleyelim” mesajını verdi.

Ayrıntılar için takipte kalın… (HABER MERKEZİ)

Related Posts

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Eşinden Ramazan Gülten için çağrı: ‘Minik yavrumuzu babasından mahrum bırakmak adalet mi?’

Pınar Çalışkan Gülten, tutukla eşi İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in yakında dünyaya gelecek kızlarının doğumuna katılmasına izin verilmesini istedi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Trump’tan New York’a Demokratların Müslüman adayı Mamdani resti: O İsrail karşıtı radikal solcuyu seçerseniz federal fonları keserim, bu ülke sosyalist bir deliyi seçmez

ABD Başkanı Trump, New York’taki seçim yarışında Filistin yanlısı aday Zohran Mamdani’yi hedef aldı; Mamdani’nin kazanması halinde New York’un federal fonlarını kesmekle tehdit etti