Gazze’ye yardım taşıyan gemiye uluslararası sularda saldırı

Gazze’ye Yardım Götüren Gemi, Uluslararası Sularda Saldırıya Uğradı

Özgürlük Filosu Koalisyonu (Freedom Flotilla Coaliton-FFC) adlı oluşumun Gazze’ye ulaşmak amacıyla yola çıkan yardım gemisi, Akdeniz’de, uluslararası sulardayken saldırıya uğradığını duyurdu. Malta’nın 16 mil açıklarında insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduklarını duyuran “Conscience” adlı gemideki aktivistler, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu savunuyor. Saldırıya uğrayan geminin gövdesinde gedik açıldığı belirtilerek batma riskine dikkat çekildi.

Hem Kıbrıs’taki kurtarma merkezi hem de Malta hükümeti gemiden yardım çağrısı aldı. Sosyal medyada olayla ilgili paylaşılan görüntülerde patlama sesi ve alevlerin görüldüğü belirtildi. Malta hükümeti, gemideki herkesin “güvende” olduğunu ve yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Gemideki 12 kişilik mürettebat ile dört sivilin tahliye edilmeyi reddettiği açıklandı.

Gemiye binmesi beklenen yardım gönülleri arasında İsveçli aktivist Greta Thunberg ve ABD ordusundan emekli Albay Mary Ann Wright bulunuyordu ancak saldırı gerçekleştiğinde gemiye binmemişlerdi. İsrail, 2 Mart’tan beri Gazze’ye herhangi bir yardımın girişine izin vermiyor ve Hamas tarafından tüm İsrailli rehineler serbest bırakılana kadar yardıma müsaade etmeyeceğini belirtiyor.

Gazze’ye yardım götüren gemiye yapılan saldırı, yaklaşık 19 aydır süren savaşta Gazze’deki en büyük insani krize neden olduğu ifade ediliyor. Bu durum, 2010 yılında Türkiye’den yola çıkan Mavi Marmara gemisinin de benzer bir saldırıya uğradığı hatırlatılarak vurgulandı.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, konuyla ilgili açıklamalarını sürdürürken uluslararası toplumun da bu olaya duyarlı bir şekilde yaklaşması bekleniyor.

Related Posts

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı.

ABD’de 900’den fazla kızamık vakası, 10 eyalette salgın var

ABD’de 935 teyit edilmiş kızamık vakası olduğu bildirildi. Bu 2024 yılının tamamında görülen miktarın üç katından fazla.

Zelenski’den Trump açıklaması: “En iyi görüşmemiz Vatikan’daydı”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile Vatikan’da gerçekleştirdiği görüşmenin en iyisi olduğunu söyledi.

İran’da kum fırtınası: 800’den fazla kişi hastanelik oldu

İran’da yaşanan kum fırtınası nedeniyle 802 kişi hastanelere başvurdu. Yetkilier, çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar ve solunum yolu rahatsızlığı olanların evde kalması çağrısı yaptı.

Pide fırınına kurşun yağdırdı

Adana’da hafif ticari araçtaki bir şüpheli, pide fırınını kurşun yağmuruna tuttu.

Çevirmeden kaçarken kaza yaptılar

Bartın’da polis çevirmesinden kaçan bir otomobil kaza yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir