İstanbul’un zam şampiyonu belli oldu – 2 Mayıs 2025

Nisan Ayında Limon Fiyatları Yükseldi, Patlıcan Fiyatları Düştü

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında perakende fiyat verileri incelendiğinde, gıda ve alkolsüz içecek grubunda yer alan limon yüzde 43,97 oranında fiyat artışıyla dikkat çekti. Aynı dönemde en fazla düşüş yaşayan ürün ise yüzde 41,15 oranında gerileyen patlıcan oldu.

Limonun ardından fiyatı en çok artan diğer ürünler arasında eğlence ve kültür harcamaları grubunda yer alan ücretli dijital abonelikler (yüzde 41,95), kadın çantaları (yüzde 36,49), kadın pardösüleri (yüzde 29,32) ve kadın iç çamaşırları (yüzde 28) bulunmaktadır. Kadın elbiselerinde yüzde 26,37’lik bir artış yaşanırken, konut harcamaları içinde değerlendirilen elektrik faturasında yüzde 25,36’lık bir yükseliş gözlendi.

Erkek tişörtlerinde yüzde 25,29, kadın ayakkabılarda yüzde 23,99, erkek gömleklerinde yüzde 21,78, kadın gömlekler/bluzlarda yüzde 21,55 ve kadın pantolonlarda yüzde 18,17 oranında fiyat artışı kaydedildi. Haberleşme grubunda cep telefonu kontör ücreti yüzde 16,99 artarken, kız çocuk elbiselerinde yüzde 13,99, simitte yüzde 13,37 ve sinema-tiyatro biletlerinde yüzde 12,93’lük artışlar görüldü.

Bununla birlikte, patlıcan fiyatları yüzde 41,15 oranında düşerek ayın en ucuzlayan ürünü oldu. Bu düşüşü sırasıyla salatalık (yüzde 32,30), çilek (yüzde 25,19), taze fasulye (yüzde 25,05) ve şehirlerarası otobüs biletleri (yüzde 22,94) izledi.

Sebze fiyatlarında genel olarak düşüş görüldü. Yeşil soğan (yüzde 22,23), sivri biber (yüzde 21,41), çarliston biber (yüzde 20,38), dolmalık biber (yüzde 19,87) ve salkım domates (yüzde 14,62) fiyatı gerileyen diğer ürünler arasında yer aldı.

Kabak fiyatı yüzde 13,69 azalırken, kıvırcık salata (yüzde 13,61), erkek botlar (yüzde 9,09), set üstü ocak (yüzde 5,78), ıspanak (yüzde 3,46) ve kaymak (yüzde 1,18) da fiyatları düşen diğer ürünler arasında yer almaktadır.

Related Posts

KKTC’nin tam kalbine Türkiye damgası: Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte TOKİ tarafından yapımı tamamlanan KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanlığı ve Meclis binalarının açılışını gerçekleştirecek. Açılış öncesi külliyenin görüntülerini “Sağlam Devlet Saygın Gelecek” sloganıyla sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kurum, “Kıbrıs’ımıza imza bir eseri daha kazandırıyoruz.

“Aile Yılı”nda Siirt’te evlenecek çiftlere esnaftan indirim kampanyası

Siirt’te, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce “Aile Yılı” dolayısıyla yeni evlenecek çiftlere yönelik başlatılan indirim kampanyasına esnaf destek verdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan mısır ithalatına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı mısır üretiminin, tüketimi karşılamada yetersiz kalması nedeniyle azami 1 milyon ton için 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ithalatta tarife kontenjanı açıldığını belirtti.

Önce siyasi riskleri ortadan kaldırın

İktisatçı Mahfi Eğilmez “Türkiye, yatırım ortamını mutlaka iyileştirmek ve istihdamı yükseltmek zorunda. Bunun da yolu riskleri düşürmekten geçiyor. Sosyal ve siyasal riskler
yükseldikçe yatırım ortamı zayıflıyor, yatırımlar azalıyor, yatırımlar azaldıkça yeni iş yaratma imkanı kalmıyor” dedi.

Bakan Şimşek: Turizm gelirleri cari dengedeki olumlu seyri destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek turizm gelirlerine ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

TÜİK açıkladı: Hizmet sektöründe fiyatlar artıyor!

Hizmet sektöründeki fiyatlar mart ayında yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Ulaştırmadan konaklamaya birçok alanda maliyet artışları dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir