Kapısı havada açılan uçak: Yolcular tazminat istiyor

Boeing’e Dava Açan Yolcuların Sayısı Artıyor

Geçen yıl ABD’de havadayken gövdesinden bir parça kopması sonucunda acil iniş yapan uçaktaki 171 yolcudan 4’ü, yaşadıkları “kişisel, kalıcı ve maddi zararlar” nedeniyle uçağın üreticisi Boeing’e karşı dava açtı.

ABC News’in bildirdiğine göre, 1282 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştirirken sol orta çıkış kapısının kapağının patladığı uçakta bulunan 4 yolcu, ayrı ayrı hukuki süreç başlattı.

Dava dilekçelerinde, yolcuların hem fiziksel hem de zihinsel olarak zarar gördüğü ve ekonomik kayıplar yaşadığı belirtildi.

Washington eyaletinin Seattle kentinde açılan dava ile ilgili Boeing’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Ne Olmuştu?

ABD’de Alaska Hava Yolları’na ait “Boeing 737 MAX 9” tipi yolcu uçağı, 5 Ocak 2024 akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması sebebiyle 171 yolcu ve 6 mürettebat üyesi ile acil iniş yapmıştı.

Havayolu şirketi, olayın ardından 737 MAX 9 tipi 65 uçağın incelenmek üzere geçici olarak kullanıma askıya alınacağını duyurmuştu. FAA da “Boeing 737 MAX 9” tipi uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurma kararı almıştı.

Related Posts

Gökyüzü karardı, yer titreşti: Lewotobi kâbusu geri döndü, tüm köyler boşaltıldı

Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara eyaletindeki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı tekrar faaliyete geçti ve yanardağın püskürttüğü küller 18 kilometre yüksekliğe ulaştı. Endonezya Jeoloji Ajansına göre, yanardağ ilk küllerini dün püskürtmeye başlattı ve bu …

Başakşehir-Viking maçlarının hakemleri belli oldu

Başakşehir’in UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Norveç ekibi Viking ile oynayacağı karşılaşmaları yönetecek hakemler açıklandı.

PKK’da bunu kimler pişiriyor: Bitmeyen tartışma: Lozan

“Terörsüz Türkiye” sürecini başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Lozan” için “Açılmamak üzere kapanmıştır” dese de PKK’lılar “Lozan”ı tartışmaya açmaya devam ediyor. İsviçre’de yürüyüş düzenleyen örgüt mensupları “Lozan’ı parçalayalım” dedi. Örgüte yakın medya da konuyu işlemeye devam ediyor.

O iddia yalan çıktı

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu için açılan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nden Atatürk posterinin kaldırıldığını iddia etmişti. SÖZCÜ TV’ye konuk olan CHP lideri Özel’den sert cevap geldi.

Tarihe geçen bebek: 31 yaşında doğdu

ABD’nin Ohio eyaletinde doğan bir erkek bebek, 1994 yılında dondurulan bir embriyodan dünyaya gelerek tarihe geçti.

Adana’da Miras Kavgası Kanla Bitti

Miras yüzünden çıkan kavga sonunda bir kardeş öldü, diğeri ağır yaralandı. Saldırı anı kamerada.