Müsavat Dervişoğlu’ndan, Alparslan Türkeş’in kabrinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, Sırrı Süreyya Önder İçin Başsağlığı Diledi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partinin Başkanlık Divanı Üyeleri ve milletvekilleriyle Genel Merkez ek binada gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

İYİ Partili Ayyüce Türkeş Taş’ın, babası Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaretinde yaşanan olayları kınayan Dervişoğlu, “Bu saygısızlığı ve sorumlularını kınıyorum. Böyle bir işe alet olanları da onları talimatlandıranları da kınıyor ve telin ediyorum. Umarım ki olaylara sebep olanlar durumdan bir ders çıkarırlar” ifadelerini kullandı.

“Alparslan Türkeş’in, millete mal olmuş bir şahsiyet olduğunu dile getiren Dervişoğlu, şunları kaydetti:

  • Alparslan Türkeş’in kabir ziyaretlerine vize uygulanması, onu milletten koparma çabasıdır.
  • Kabristanlar hepimizindir, orası statüsü belli olmayan aileye ait bir alandır.

Dervişoğlu, kabir ziyaretleri sırasında yaşanan olayları eleştirerek, “Emniyet güçlerinin gözlerinin önünde birtakım olaylar yaşanırken, bir tek gözaltının olmaması, suç işleme imtiyazına sahip olma duygusunu güçlendirir” dedi.

“BU AYIP MİLLETE KARŞI YAPILMIŞTIR”

Alparslan Türkeş’in mezarına yapılan müdahaleleri eleştiren Dervişoğlu, şunları belirtti:

  1. Kabirin sanki işgal edilmiş gibi gösterilmesi son derece ayıptır.
  2. Alparslan Türkeş’in hatırasına saygı gösterilmeli ve bu ayıplı durum düzeltilmelidir.

Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeye de değinerek, “Devleti göreve davet ediyorum. Bunlar kim oluyor da insanları birbirinden ayrıştıracak, Alparslan Türkeş’i milletten kopararak yalnızlaştıracak ve kendi inhisarlarına alabilecek kudreti kendilerinde görebiliyorlar?” şeklinde konuştu.

Related Posts

Tatil yolunda eşini unuttu: 300 kilometre sonra fark edip geri döndü

Paris’ten eşiyle birlikte tatil için yola çıkan adam, akıllara durgunluk veren bir ‘unutkanlığa’ imza attı. Mola yerinde ‘eşini unutan’ adam, kadının yokluğunu tam 300 kilometre yani yaklaşık İstanbul-Çanakkale arası bir mesafeden sonra fark etti…

548 subay ve astsubay öğrenci adayı alınacak! İşte başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesine 225 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 283 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı alımı: Başvurular 7 Temmuz’dan itibaren başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı’na subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alımı yapılacak. 7 Temmuz’da başlayan başvuru sürecinde son tarih 27 Temmuz olacak.

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

AKP’li vekil erken seçim için yeşil ışık yaktı

Bozdağ, “Bugün, sandığı getir, diye meydan okuyan Sayın Özel, umarım o gün sandığın gelmesine, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olabileceği korkusuyla engel olmaya kalkışmaz.” yorumunu yaptı.

Pakistan’da çöken binada ölü sayısı 16’ya çıktı

Pakistan’ın Karaçi kentinde çöken 5 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.