Parti devletinde bugün: AKP bayrakları polis eşliğinde asıldı

AK Parti Rize Kongresi Öncesi Bayrak Asma Tartışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın katılacağı AK Parti Rize 8. Olağan Kongresi öncesi, Karadeniz sahil yolunda AK Parti bayraklarının polis ve zabıta eşliğinde asılması tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek kongre için hazırlıklar devam ederken, AK Parti bayraklarının kamu görevlileri tarafından asılması, muhalefet cephesinden tepki gördü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu uygulamanın doğru olmadığını belirtti.

Kolluk güçlerinin parti bayrağı asmasına tepki gösteren CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Tayyip Erdoğan ne zaman Rize’ye gelse bu tür uygulamalar oluyordu ama ilk defa emniyet güçlerinin gündüz vakti trafik önlemleri alarak hatta taşımalarına da bayrak asmalarına da yardımcı olarak AKP’nin bayraklarını astıklarını gördük. Türk bayrağı assalar gene gam yemeyiz gene eleştirmeyiz. Tayyip Erdoğan’ın, Sayın cumhurbaşkanının resimlerini assalar gene belki bir şey demeyiz ama AKP’nin bayraklarını Türkiye Cumhuriyeti’nin kolluk güçleri tarafından asılması çok doğru bir şey değil. Bu aslında Türkiye’deki olayın vahametini bir kez daha hepimizin gözleri önüne seren bir olay. Yani bunu kabul etmemiz, bunu meşru görmemiz mümkün olmayan bir şey. Oradaki çalışan o bayrağı asmak için o bayrağın asılması için mesai harcayan insanların maaşını biz veriyoruz vatandaşlardan toplanmış olduğu vergilerle bu insanları maaşları alıyor ve bu insanlar herhangi bir herhangi partiyle AKP’nin etkinliğine İl Kongresi için yapacağı olan etkinlikle ilgili AKP’nin bayraklarını Rize’nin her tarafına asıyorlar. Rize ne AKP’nin memleketidir ne sadece Tayyip Erdoğan’ın memleketidir. Rize Rize’de yaşayan herkesin memleketidir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Eşinden Ramazan Gülten için çağrı: ‘Minik yavrumuzu babasından mahrum bırakmak adalet mi?’

Pınar Çalışkan Gülten, tutukla eşi İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in yakında dünyaya gelecek kızlarının doğumuna katılmasına izin verilmesini istedi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Trump’tan New York’a Demokratların Müslüman adayı Mamdani resti: O İsrail karşıtı radikal solcuyu seçerseniz federal fonları keserim, bu ülke sosyalist bir deliyi seçmez

ABD Başkanı Trump, New York’taki seçim yarışında Filistin yanlısı aday Zohran Mamdani’yi hedef aldı; Mamdani’nin kazanması halinde New York’un federal fonlarını kesmekle tehdit etti