
Beşiktaş’ın eski yöneticisi, sunucu Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, gece saatlerinde uğradığı Silahlı Saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olay Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi’nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Cümbüş Sokak’ta bir Balık restoranında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler silahlı saldırı düzenledi.

4 el ateş edilen saldırı sonrası kanlar içinde kalan Mahmutyazıcıoğlu ağır yaralanırken, yanında bulunan şoförü de yaralandı.

Saldırıyı düzenleyenler olay sonrası kaçarken durum polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu ile şoförüne ilk müdahaleyi yaparak yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı.

Hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Restoran ve çevresinde güvenlik kameraları incelemeye alınırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

OTOPSİ İŞLEMİ YAPILDI
Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi.

Beşiktaş Kulübü’nün eski yöneticilerinden de olan avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumu’na ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ve çok sayıda iş arkadaşı geldi.

Avukat Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi memleketi Rize’ye defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

2 ZANLI YAKALANDI, 4 ŞÜPHELİ ARANIYOR
CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, “Mahmutyazıoğlu’nu öldüren iki zanlı gözaltına alındı. 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Nihat Uludağ’ın CNN Türk canlı yayınında verdiği bilgiler şu şekilde:
“Polis tarafından yürütülen soruşturmada öncelikle saldırganların kimlikleri tespit edildi. Olaya karışan beş şüpheliden ikisi yakalanarak gözaltına alındı. Konuyla ilgili kısa süre içerisinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.”

SALDIRININ SEBEBİ: ALACAK-VERECEK MESELESİ
Nihat Uludağ, Mahmutyazıcıoğlu saldırısıyla ilgili son detayları paylaştı.
Olayın bir mülk satışından kaynaklanan bir alacak-verecek meselesinden dolayı geldiği belirlendi. 6 şüpheliden ikisi gözaltına alınırken, diğer kimlikleri belirlenen 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

MASANIN ALTINDAN ATEŞ ETMİŞLER
Olay yerinde bulunan CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş da olayla ilgili şu detayları paylaştı:
Restoranın aynı zamanda ortağı olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu dün akşam şoförüyle birlikte mekana geldi. Gece saatlerinde 4 kişi buraya geldi. İki kişi içeri girdi ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istediklerini söyledi. Mahmutyazıcıoğlu ile masada bir süre konuştuktan sonra masanın altından toplam 5 el ateş edildi.

4’ü Mahmutyazıcıoğlu’na, 1’i ise şoförüne. Hemen yakındaki özel hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CANLI YAYINDA ANLATTI
Adli Tıp Kurumu önünden yapılan bağlantıda Beyaz TV Muhabiri, Mahmutyazıcoğlu’nun dün gece eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile bir toplantı yaptığını belirtti. Muhabir, daha sonra yaşananları ise şöyle anlattı:

“Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş’ın eski başkanı Fikret Orman’la görüşüyor. Buradaki toplantının ardından Fikret Bey uçağı olduğunu söyleyerek mekandan ayrılıyor. Daha sonra mekâna saldırıyı gerçekleştiren iki şahıs geliyor. Şafak Bey’le görüşmek istemişler.”

Mahmutyazıoğlu’nun kendisiyle görüşmek isteyen iki kişiyi, bulundukları mekanın arka tarafında bir yere götürdüğünü anlatan Beyaz TV muhabiri, “Burada 1 milyon liralık bir davayla ilgili aralarında tartışma çıkıyor. Tartışmayı gören Şafak Bey’in şoförü mekana geliyor. Tartışma iyice büyüyor ve Şafak Bey’e ateş etmeye başlıyorlar. Yanlış bilmiyorsam sağ bacağına iki el ateş ediyorlar ve yere düşen Şafak Bey’i sürüklüyorlar. Sürükledikten sonra da iki el daha ateş ediyorlar” dedi.

SÜREÇ ARTIK ORGANİZE ŞUBEDE
Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. Restorana giren 2 kişi dışında dışarıda bekleyen 2 kişi daha olduğu öğrenildi. Yapılan ilk araştırmada saldırganların suç örgütü bağı olduğu tespit edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine asayiş polisinin yürüttüğü konu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi.

ECE ERKEN İLE 2021’DE EVLENDİ
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 2021 yılında sunucu Ece Erken ile magazin gündemine oturan bir süreç sonrası evlenmişti. Sürpriz bir kararla evlenen ikili güzel haberi, “Herkese selam. Biz evlendik. Mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedik. Başta ailemize, sonra dostlarımıza, sevenlere, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” mesajıyla duyurmuştu.

kanlı saldırı CNN Türk