Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin kulisleri aktardığı bugünkü yazısında, “CHP yine de İnce’den sürpriz bekliyor” dedi.
Öztürk yazısında şunları kaydetti:
“Muharrem İnce açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alıyor. Yalnız onu değil, ittifakta yer alan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan da o konuşmalardan nasibini alıyor. Acaba, İnce, Kılıçdaroğlu ile anlaşmış olsaydı o liderlere dönük sert açıklamalarını yine yapabilecek miydi? Yoksa hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu’na oy mu isterdi?
Milletvekilliği ya da Cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmediği için mi bu sert söylemler? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için çaba gösterenlerin beklentisi Muharrem İnce’nin son anda adaylıktan çekilmesi. Ancak, İnce’nin çekilmeyi bir yana bırakın giderek CHP hakkında söylemlerini de sertleştirdiğine tanık oluyoruz. Ancak, siyasette “Olmaz olmaz” demeyelim.
Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman İnce’nin aleyhine konuşmadı. Gençlik Buluşması’nda, İnce hakkında ne düşündüğü soruldu. Kılıçdaroğlu, “Muharrem Bey benim arkadaşım. CHP’den ayrıldı. Kendisine başarılar dilerim. Şu an birleşme zamanı” dedi.
Genelde CHP’liler ve ittifakı oluşturan siyasi parti mensupları, İnce’ye tarihi bir sorumluluk düştüğünü söylediler. Bakalım, bu sesleri İnce seçimden önce duyacak mı?”
Yazının tamamını okumak için .