Seçil Erzan Fonu Avrupa’ya sıçradı

DenizBank Eski Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa’daki Görevinden Ayrılıyor

DenizBank eski Genel Müdürü Hakan Ateş, ‘Seçil Erzan fonu’ soruşturması kapsamında bankanın Avrupa’daki merkezi DenizBank Wien AG’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ediyor. Ateş, Türkiye’deki DenizBank Genel Müdürlüğü görevinden de ayrılmıştı.

Ateş, Avrupa’daki ana şirket ve Frankfurt’taki DenizBank şubesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de bırakıyor. Türkiye’deki ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla ilgili olarak iddianame hazırlanmış ve 72 ila 240 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Hakan Ateş’in Avrupa’daki görevinden de ayrılacağı öğrenildi. Şubat ayında görevini bırakacak olan Ateş’in yerine kimin geçeceği henüz netlik kazanmış değil.

BDDK ve denetçilerin raporlarında Hakan Ateş’e suç isnat edilmediği belirtilmişti.

Hapis Cezası Tehlikesi

35 milyon dolarlık zarar iddialarına ilişkin futbolcuların şikayetleri sonucunda Hakan Ateş hakkında dava açılmış durumda. Ateş’in yanı sıra suçlanan yardımcısı Mehmet Aydoğdu da dava sürecinde risk altında bulunuyor ve gözaltına alınma tehlikesiyle karşı karşıya.

Avusturya Merkez Bankası Denetliyor

‘Yüksek kârlı gizli fon’ soruşturması kapsamında Avrupa’daki denetimler devam ediyor ve bu denetimler Avusturya Merkez Bankası tarafından gerçekleştiriliyor.

Related Posts

Ankaralılara metro müjdesi! Projenin ayrıntılar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Ankara ile Şam arasında hava köprüsü kuruldu: İlk uçuş gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na ilk uçuşun gerçekleştiğini bildirdi. Uraloğlu yaptığı açıklamada “Ankara-Şam hattında pazartesi, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı direkt seferler olacak” ifadelerini kullandı.

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, mayısta TÜFE bazında 1,19 puan azalarak 69,97’ye geriledi.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 4 asgari ücreti aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Elektronik haberleşmeye 94,1 milyar TL yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik haberleşme şirketlerinin sektöre yaptığı yatırımın 2023 yılına göre yüzde 80 artışla 94,1 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, fiber abone sayısının 8,1 milyona; 4,5G abone sayısının ise 87,6 milyona ulaştığını kaydetti.

Sürdürülebilir çözümler Gana’da ödül getirdi

Depo raf sistemleri sektörünün  firmaları arasında yüzde 100 Türk sermayesiyle 1980 yılında kurulan Akdenizrack, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ghana CEO Summit organizasyonunda “Yılın Yenilikçi Sanayi Markası” ödülüne layık görüldü.