Tuncer Bakırhan’dan AKP’ye çok sert sözler: İnsan olun, mert olun!

Van Büyükşehir Belediye eş Başkanı Abdullah Zeydan’a hapis cezası verilmesinin ardından belediyeye kayyum atandı. Polis ekiplerinin belediye binasına girmesi ile 127 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlar arasında belediye önünde haber takibi yapan gazeteciler de yer almıştı.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto için DEM Parti Eş Genel Başkanları’nın katıldığı yürüyüşe polis engel oldu. Tuncer Bakırhan, “Merak etmeyin, o belediye hep bizim olacak” dedi.

Protestolar kapsamında, saat 14.00’de Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van Mall AVM önünde bir basın açıklaması yapılmak istendi.

Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yerine kayyum atanan belediye eş başkanları, bölge milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi, DBP Van İl Örgütü önünden, açıklamanın yapılacağı yere doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün polis ekipleri tarafından durdurulmasının ardından basın açıklamasında konuşan Tuncer Bakırhan şunları söyledi:

Aklınızı başınıza toplayın! İnsan olun, mert olun! Barış mı istiyorsunuz, çözüm mü istiyorsunuz? Kürt düşmanlığı mı istiyorsunuz? Açık söyleyin bilelim! Bakın ben açık söylüyorum. Bu el barış istiyor. Bu el çözüm istiyor. Bu el istiyor ki, Kürt halkı kendi iradesini seçsin, kendi iradesiyle yönetilsin. Bu el diyor ki, şiddet, çatışma yerine demokratik zeminde sorunları müzakereyle, diyalogla çözelim, diyorum.

Related Posts

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Hamas’tan ateşkese yanıt ‘olumlu’

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor

Bütün şehir bu olayı konuşuyor: Tarikat imamlarının diploması sahte çıktı

Konya’da diplomaları sahte olduğu belirlenen 4 imam tutuklandı. İmamların İsmailağa Cemaati üyesi olduğu ve yıllardır sahte diplomayla görev yaptıkları iddia edildi.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.

İsrail yardım bekleyenleri vurmaya devam ediyor (4 Temmuz 2025)

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 15’i yardım bekleyenlerden olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu yardım bekleyenleri …