Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde Yapısal Dönüşüm Vurgusu

UEZ 2025 Açılışında Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada küresel krizlerin riskler kadar fırsatlar da barındırdığını belirtti. Türkiye’nin yapısal dönüşümü gerçekleştirerek bu zorlu dönemi kalıcı kazanımlara dönüştürebileceğini vurgulayan Şimşek, programlarını kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

İş ve ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı UEZ 2025, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ temasıyla düzenleniyor. Ana sponsorluğunu Rönesans Holding’in üstlendiği zirve, Türkiye ve dünya siyasetçileri, iş dünyası liderleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Küresel Zorluklar Karşısında Türkiye’nin Avantajları

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın karşı karşıya olduğu yapısal zorluklara dikkat çekerek, Türkiye’nin avantajlı bir konumda olduğunu belirtti. İhracat bağımlılığının görece düşük olmasının ve büyümenin iç talep odaklı olmasının Türkiye’yi diğer ülkelerden daha dayanıklı kıldığını ifade etti. Şimşek, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek, mali disiplini güçlendirmek, cari açığı azaltmak, verimliliği artırmak gibi hedefler doğrultusunda programlarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirtti.

Dengelerin Değişmesi Türkiye İçin Yeni Fırsatlar Yaratabilir

Capital, Ekonomist ve StartUp Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, global borç krizinin gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra yüksek borçluluk seviyesine sahip gelişmiş ekonomiler için de tehdit oluşturduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın alınan yeni tedbirlerin küresel sistemin kurallarını yeniden belirleyebileceğine dikkat çeken Büyük, Türkiye’nin de yeni gelişmelerle fırsatlar elde edebileceğini belirtti.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Ortak Akıl Şart

RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel ise UEZ’de toplandıklarını vurgulayarak, geleceğe yönlendirme konusunda ortak bir akıl oluşturmanın önemine işaret etti. Sürdürülebilir kalkınma ve toplum için katkı odaklı ekonomik başarının önemine değinen Çamlıbel, yatırım fonları ve özel amaçlı şirketler gibi çağdaş yatırım araçlarını sadece finansal değil, aynı zamanda toplumsal ve yapısal üretken modeller olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Gelecek yılların ticaret kurallarının ve rekabet paradigmasının yeniden tanımlandığı bir dönem olacağını vurgulayan Çamlıbel, politika ve yatırımların yeni çerçevede ele alınması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Ankaralılara metro müjdesi! Projenin ayrıntılar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Ankara ile Şam arasında hava köprüsü kuruldu: İlk uçuş gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na ilk uçuşun gerçekleştiğini bildirdi. Uraloğlu yaptığı açıklamada “Ankara-Şam hattında pazartesi, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı direkt seferler olacak” ifadelerini kullandı.

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, mayısta TÜFE bazında 1,19 puan azalarak 69,97’ye geriledi.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 4 asgari ücreti aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Elektronik haberleşmeye 94,1 milyar TL yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik haberleşme şirketlerinin sektöre yaptığı yatırımın 2023 yılına göre yüzde 80 artışla 94,1 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, fiber abone sayısının 8,1 milyona; 4,5G abone sayısının ise 87,6 milyona ulaştığını kaydetti.

Sürdürülebilir çözümler Gana’da ödül getirdi

Depo raf sistemleri sektörünün  firmaları arasında yüzde 100 Türk sermayesiyle 1980 yılında kurulan Akdenizrack, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ghana CEO Summit organizasyonunda “Yılın Yenilikçi Sanayi Markası” ödülüne layık görüldü.