Venezuela’da Maduro karşıtları provokasyon peşinde

Venezuela’daki Provokasyon Girişimine Karşı Uluslararası Anti-Faşist Kongre Türkiye Temsilcisi Ulaş Can’dan Açıklama

Uluslararası Anti-Faşist Kongre Türkiye Temsilcisi Ulaş Can, Venezuela’daki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında gerçekleşen seçimlerde emperyalist güçlerin desteklediği ancak yenilgiye uğrayan Edmundo González’in, Maduro’nun yemin töreni öncesinde provokasyonlar planladığını belirtti.

Can, yaptığı açıklamada emperyalist güçlerin Venezuela’da yeni bir provakasyon peşinde olduğunu vurgulayarak, “Ukrayna’da ve Ortadoğu’da olduğu gibi bir turuncu devrim planı yapmaktadırlar. Ancak tüm çabalarının boşa çıkacağını bilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Arjantin’in sağcı faşist Cumhurbaşkanı Javier Gerardo Milei ve bazı Latin Amerika ülkelerinin, Edmundo Gonzalez’i ülkelerine davet etmelerini üzüntüyle karşıladıklarını belirten Can, “Temmuz seçimlerinin kazananı Venezuela halkıdır ve bu halkın seçtiği başkan Nicolas Maduro’dur. Venezuela’nın meşru hükümetinin yanındayız” şeklinde konuştu.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Kamuoyuna Duyuru

Venezuela’da geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan seçimlerde bir kez daha başkan seçilen Nicolas Maduro’nun 10 Ocak’ta yemin edeceğini biliyoruz. Ancak Temmuz ayındaki seçimlerde emperyalist güçlerin tüm desteğine rağmen seçilemeyen Edmundo Gonzalez’in Venezuela’nın meşru başkanı Nicolas Maduro’nun yemin töreni öncesi bir provakasyon peşinde olduğu haberlerini endişeyle takip ediyoruz.

Ne yazık ki başta Arjantin’in sağcı faşist başkanı Javier Gerardo Milei’nin ve bazı Latin Amerika ülkelerinin provakasyon peşinde olan Edmundo Gonzalez’i ülkelerine davet ettiğini üzüntüyle takip ediyor ve kınıyoruz. Edmundo Gonzales Temmuz ayındaki seçimleri kaybetmiştir. Kazanan Venezuela’nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro’dur. Venezuela’yı ve Latin Amerika’yı yıllarca arka bahçesi olarak görüp sömüren emperyalist güçler Venezuela’da yeni bir provakasyon peşinde koşmaktadırlar. Ukrayna’da ve Ortadoğu’da olduğu gibi bir turuncu devrim planı yapmaktadırlar. Ancak tüm çabalarının boşa çıkacağını bilmekteyiz.

Uluslararası Anti – Faşist kongrenin Türkiye temsilciliği olarak Venezuela’nın seçilmiş meşru hükümetinin ve başkanı Nicolas Maduro’nun arkasında olduğumuzu bir kez daha bildirmek isteriz.

Uluslararası Anti-Faşist Kongre Türkiye Temsilciliği”

Related Posts

İsrail ve Suriye arasında ateşkes: Türkiye ve Ürdün de kabul etti

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara’nın ateşkes için anlaştığını açıkladı…

Gürcistan’da Türk vatandaşı silahlı saldırıda öldürüldü

Gürcistan’ın Batum şehrinde, bir restoranda oturan Türk vatandaşı Hakkı Tekin silahlı saldırıda öldürüldü.

Soylu’nun Ofisine Eylem Hazırlığı Soruşturması

DHKP-C ile bağlantılı 2 zanlı, Süleyman Soylu’nun ofisine yönelik keşif çalışması nedeniyle tutuklandı.

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

Trabzonspor, Erzurum’da Çift Antrenmanla Hazırlık Yapıyor

Trabzonspor, yeni sezon kampında 2. günü çift antrenmanla tamamladı, 7 oyuncu eksik katıldı.

Aleyna Tilki’den Tomorrowland’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.